Stor polisinsats. Handgranaten kastades in i fel bostad i Rotebro. Foto: Stefan Källstigen

Hovrätten slår fast sprängdådsdom

En av de män som dömts för att vara delaktig i sprängdådet i Rotebro överklagade sin dom. Men hovrätten slår fast domen.

  • Publicerad 16:42, 22 jul 2022

En av de tre män som dömts för att vara delaktig i sprängdådet i Rotebro förra året överklagatde sin dom till hovrätten.

Mannen, som förnekar brott, yrkade på att han skulle frikännas. Men hovrätten har beslutat att domen ska kvarstå och skriver att ”vad som anförts och tagits upp i hovrätten ändrar inte denna bedömning”.

Det var i september som en handgranat kastades in i fel lägenhet och hamnade i vardagsrummet hos en barnfamilj som låg och sov. Den 23-åriga mannen åtalades för att hanterat handgranaten och dömdes i Attunda tingsrätt till två års fängelse för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt penningtvätt.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så drabbas ridskolan av inflationen

Nyheter Kan tvingas höja avgiften: "Känns riktigt jobbigt" Dyrare el, diesel och foder – för Överby ridskola har inflationen lett till mörka orosmoln på ridskolans himmel."Vi är beroende av det mesta som ökat, vi är ganska utsatta", säger Lena Wiman,...fredag 12/8 16:12

Flicka föll från balkong – skulle spela in Tiktok-video

Nyheter Oklart skadeläge En flicka har fallit från en balkong på tredje våningen. Hon har själv uppgett att hon skulle spela in en Tiktok-video.torsdag 11/8 9:10