Loppis är något som Täbyborna är väl bekanta med, men nu kommer ett nytt fenomen till kommunen. Det är Kyrkbybon Patricia Espinoza Tapia som fick idén om en promenad-loppis genom samhället.

– Jag ville att det skulle förenkla loppis-handeln och tanken är att underlätta försäljare och handlare, idag är det många som vill handla begagnat men det är så meckigt, säger hon,

Tanken är helt enkelt att alla som vill i Kyrkbyn ställer ut det som de vill sälja vid sin uppfart och sen kan köpsugna loppisentusiaster ta sig en promenad. På vägen kan man stanna och kolla in fynden. Alla hus som är med i loppisen kommer vara utpekade på en digital karta så det blir lätt att hitta.

Arrangemanget med promenad-loppis kommer från Hägerstensåsen i söderort som haft många besökare varje år och ett stort antal säljare berättar Patricia.

Vill hitta fler säljare

Den 10 juni smäller det och Patricia säger att de hittills fått in runt 40 säljare, men hon har större förhoppningar.

– Jag vill att fler ska vara med och när jag lade ut det på Facebook så fick jag superfin respons. Jag hoppas att vi kan tredubbla det, säger hon.

Några Kyrkbybor kommer även sälja kaffe och smått och gått till de som blir sugna. Patricia ser framför sig att det ska bli ett återkommande event i Kyrkbyn.

– Det vore så kul. Sen kan det säkert få ringar på vattnet, det vore kul om fler göra samma sak i sitt närområde, så som Ella gård, säger hon.

Lämna bilen

Hon vill poängtera att det är just en promenad-loppis och om man kan så ska man lämna bilen hemma och tänka på miljön.

– Bor man i Vallentuna och har en önskan om att köpa något större så kan jag förstå att man ta bilen, de som bor lokalt tycker jag ska promenera annars blir skämskudde, säger hon.