Louis Cespedes och Jonatan Nyström känner varandra sedan tiden de båda jobbade på Frantzén och slog upp dörrarna till nya krogen Persona på Torstenssonsgatan på Östermalm den 26 november 2022.

Nu har det alltså gått ett drygt år sedan öppningen av en restaurang med ny ambitioner. Frågan är hur det har gått.

– Det har varit intensivt, men fantastiskt! På många sätt bättre än vad jag förväntade mig givet att vi är en ny restaurang som dessutom ligger lite undanskymd. Men det har också inneburit hårt arbete.

Ni fick högsta betyg av SvD:s krogguide – grattis! Hur känns det?

– Det känns otroligt, men det sätter också press på oss. Det finns få branscher där du blir bedömd på det här sättet. Men vi är tacksamma för att vårt arbete ger resultat. Sedan finns det en sida av mig som känner att jag inte hinner stanna upp och njuta av succén eftersom jag är mitt i den och redan har sikte på nästa mål.

SvD skrev i sin recension att de brukar känna sig lite stela på finrestauranger, men inte på Persona – vad tror du att det beror på?

– Jag tror att man med hjälp av människor och musik kan bidra till en levande och avslappnad stämning. Hos oss kan du höra allt från 80-talsrock till Nicki Minaj. Sedan vet jag inte om vi skulle kalla oss själva för fine dining. Vi erbjuder bra vin och bra mat men vi är också en öppen dörr för boende i kvarteret.

Hur kommer ni att jobba framåt?

– Jag och Jonathan vill alltid ligga steget före. Med det sagt har vi både långsiktiga och kortsiktiga planer. Bland annat vill vi utöka vår lokal med ett extra rum som, utan att säga för mycket, ska bli en plats för socialt umgänge. Det skulle även vara kul att komma in på den internationella marknaden, men det är inget som kommer att hända imorgon.