Foto: Most Photos

Hög militär skickades hem

En soldat som arbetar hos Livgardet i Stockholm har fått en varning av försvarsmaktens personalansvarsnämnd. Detta efter att han kommit till arbetet en måndagsmorgon – hög på ecstasy.

  • Publicerad 09:52, 14 apr 2021

Av ett beslut från ansvarsnämnden framgår att mannen kvällen innan arbetspasset varit på fest med vänner och att han där ska ha konsumerat både alkohol och intagit två stycken ecstasytabletter.

Då festligheterna övergår till morgon beger sig mannen till kasernen för att sova. Vid sjutiden då det var dags att gå till jobbet så möter en kollega mannen och ”upplever honom förvirrad och osammanhängande”, varför han då skickas hem eftersom man bedömer att han är allt för påverkad för att utföra sitt arbete.

Försvarets personalansvarsnämnd bestämmer att soldaten ska tilldelas en varning för det inträffade.

Striden om gräddhyllan i Kungsängen

Bygget av Svartviks Strand kommer allt närmare. Planerna för ett nytt bostadsområde vid Svartviken i Kungsängen har varit en långdragen process av överklaganden i olika instanser. Mark- och miljööverdomstolen river nu upp tidigare instans beslut...måndag 14/6 14:32

Antalet covidfall fortsätter minska i Upplands-Bro

Drygt 10 000 Upplands-Brobor har fått första sprutan. Antalet konstaterade fall av covid-19 i Upplands-Bro fortsätter minska. Siffrorna kan dock ha påverkats av ett intrångsförsök i Folkhälsomyndighetens databas.fredag 11/6 15:38