Staden vet inte vad problemet med hissen på Stationsgatan/Järnvägsgatan är. Foto: Google street view

Hissarna vid Sundbybergs torg ur funktion

Följetongen kring hissarna vid Sundbybergs torg fortsätter. Problemet med hissarna har pågått en längre tid och än vet Sundbybergs stad inte när de fungerar igen.

  • Publicerad 09:00, 8 okt 2021

Tomas Lindvall, teknisk chef, Sundbybergs stad Foto: Privat

Staden har de senaste veckorna arbetat med felsökningar för att hitta en lösning på hissproblemen vid Sundbybergs torg. Under tiden är hissarna satta ur funktion.

– Det handlar om två hissar, dels den på Sundbyberg torgs sidan, dels den på Järnvägsgatan/Stationsgatan, säger Tomas Lindvall, teknisk chef, Sundbybergs stad.

Vid torget är det problem med såväl ledningar som pumpar som tar bort dagvattnet.

– Vi har en dialog och arbetar med rörmokare som kollar på ledningarna för att bedöma vilken typ av åtgärd som behövs för att få igång hissarna igen, säger Tomas Lindvall.

Han säger också att anläggningen är gammal.

– Vi har haft driftproblem där förut som vi kunnat ta hand om ganska snabbt. Men nu kan vi ej pumpa iväg dagvattnet på ett korrekt sätt. Därför är hissen satt ur funktion för att minimera risk för att någon ska fastna.

Vad felet är på den andra hissen vid Järnvägsgatan vet man inte. Staden för en dialog med fastighetsbolaget Balder som äger fastigheten hissen finns i.

– Vi undersöker problemet men än så länge vet vi inte vad felet är, säger Tomas Lindvall.

I dagsläget finns inget besked om när hissarna kan öppna igen och Tomas Lindvall säger att ingen av hissarna kan sättas i funktion igen innan båda fungerar.

Under tiden hänvisas passage över och under järnvägsspåren till Esplanaden samt via hissarna vid tunneln till pendeltågen och tunnelbanan.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Tvärbanans Kistagren nära en miljard dyrare än beräknat

Nyheter Dessutom är projektet nästan två år försenat Tvärbanans cirka åtta kilometer långa utbyggnad mellan Norra Ulvsunda och Helenelund spräcker budgeten med 969 miljoner kronor.fredag 15/10 14:08

Coronarapport: 61 nya fall i Solna och Sundbyberg

Nyheter Antalet smittade på en fortsatt låg nivå Under vecka 40 konstaterades 39 respektive 22 nya fall av coronafall i Solna och Sundbyberg. Det visar de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten.torsdag 14/10 16:09

Man gick till attack mot människor och butik i Rissne

Nyheter Söktes med helikopter – hittades inte En man gick till attack mot människor och en butik i Rissne på onsdagseftermiddagen. Den misstänkte söktes med helikopter, men hade inte gripits på torsdagsmorgonen.torsdag 14/10 8:29