Staden har de senaste veckorna arbetat med felsökningar för att hitta en lösning på hissproblemen vid Sundbybergs torg. Under tiden är hissarna satta ur funktion.

– Det handlar om två hissar, dels den på Sundbyberg torgs sidan, dels den på Järnvägsgatan/Stationsgatan, säger Tomas Lindvall, teknisk chef, Sundbybergs stad.

Vid torget är det problem med såväl ledningar som pumpar som tar bort dagvattnet.

– Vi har en dialog och arbetar med rörmokare som kollar på ledningarna för att bedöma vilken typ av åtgärd som behövs för att få igång hissarna igen, säger Tomas Lindvall.

Han säger också att anläggningen är gammal.

– Vi har haft driftproblem där förut som vi kunnat ta hand om ganska snabbt. Men nu kan vi ej pumpa iväg dagvattnet på ett korrekt sätt. Därför är hissen satt ur funktion för att minimera risk för att någon ska fastna.

Vad felet är på den andra hissen vid Järnvägsgatan vet man inte. Staden för en dialog med fastighetsbolaget Balder som äger fastigheten hissen finns i.

– Vi undersöker problemet men än så länge vet vi inte vad felet är, säger Tomas Lindvall.

I dagsläget finns inget besked om när hissarna kan öppna igen och Tomas Lindvall säger att ingen av hissarna kan sättas i funktion igen innan båda fungerar.

Under tiden hänvisas passage över och under järnvägsspåren till Esplanaden samt via hissarna vid tunneln till pendeltågen och tunnelbanan.