Igår slog varuhuset Costco upp portarna och trots smått skeptiska Täbybor innan öppningen verkar många har varit beredda att lägga 500 kronor för medlemskapet. Köerna var långa och parkeringen fullsmockad enligt besökare.

– Det känns helt fantastiskt, det har varit kö båda dagarna innan butiken öppnade, säger Brett Vigelskas, butikschef i Arninge och fortsätter:

– Men vi uttalar oss inte om våra försäljningssiffror, säger han.

Lämnade varuhuset

De första dagarna blev dock en smula dramatiska. Den andra dagen som varuhuset höll öppet, alltså idag den 28 oktober, gick ett brandlarm i butiken under eftermiddagen. Människor började lämna varuhuset berättar Brett Vigelskas.

https://www.mitti.se/nyheter/arninge-i-taby-kan-bli-ett-nytt-ullared/repviu!EgZZ4nrbXNmAyPmnWQVT0g/

– Det var ett falskt alarm och vi kunde stänga av det relativt fort. Men folk gjorde som man ska och lämnade varuhuset, säger han.

Os från en kycklinggrill

Räddningstjänsten larmades till platsen.

– Det var ett automatlarm, vi misstänker att det var en kycklinggrill som osat som satt igång larmet, säger Josef Gustafsson ledningsoperatör på Räddningscentral Mitt.

Facebooksidan "Costco Shoppers Arninge" har i skrivande stund närmare 18 000 medlemmar, och massvis med inlägg om olika varor läggs upp dagligen. Här har kunderna beskrivit att det varit extremt mycket folk i butiken vissa tidpunkter.

Lönevecka och helg väntar och Brett säger att de är redo för ännu mer folk i butiken.

– Vi är mer än redo, säger han.