Det började med tips om att det alltid är fullt på parkeringen utanför Enskede rackethall.
När Mitt i besöker hallen vid 14-tiden en vanlig onsdag efter ledigheterna faller snöblandat regn över de 50 bilar som står parkerade utanför byggnaden på Sockenvägen. Det är så många platser det finns.
– Då är det här ändå den tiden när det brukar vara färre bokningar i hallen, säger Jan Sahlström, vd på Enskede rackethall, medarbetare sedan 1987.
Samarbeten med skolor och företag har också bidragit till fler besökare på dagtid, enligt Jan Sahlström, vd, och Tony Gren, marknadsansvarig.
Angie Gray
Det finns även en stor cykelparkering, och det behövs. Mellan 800 och 1000 personer besöker hallen varje dag. Här trängs privatpersoner, föreningar, skolor och företag.
Historiskt har det varit många bokningar på sena eftermiddagar och kvällar, men de senaste åren har trycket ökat även på dagtid. Bland annat har man startat seniorgrupper som snabbt har vuxit.
– De är ju de facto lediga på dagarna. Just nu har vi runt 40 personer, mellan 65 och 85 år, som är med. Det kan vara en trygghet och de lär känna varandra. Nu har de planer på att dra i gång en seniorförening, säger Tony Gren, marknadsansvarig.
Det slamrar från köket, och ljudet blandas med sorlet från fikande gäster. I kafeterian finns bland annat mellis till subventionerat pris för barnen och dagens lunch.
– Vi vill vara en mötesplats, inte bara en rackethall. Det blir mycket surr med kunderna, säger Jan Sahlström.
Fortfarande "pingisfeber"
I Enskede rackethall märks fortfarande "pingisfebern", efter OS-framgångarna i somras. Det finns fyra fasta pingisbord.
– Vi skulle lugnt kunna ha två till. Intresset hade ökat redan innan OS, men då tog det verkligen fart. För fem år sedan hade vi knappt en bokning. Nu är det allt oftare fullbokat, säger Tony Gren.
Fullt med bilar utanför Enskede rackethall – en vanlig syn.
Angie Gray
Några som dock inte brukar ha problem att få tid är stammisarna och Enskedeborna Lars Moberg och Tomas Eriksson. Sedan fem år ses de två gånger i veckan och spelar pingis ihop. Enligt dem själva på en "hyfsad amatörnivå".
– Man blir svettig och pingis är "hjärnornas kamp". Dessutom smakar ölen efteråt bättre, säger Lars Moberg.
Tryck på tennis
Svårast av allt är att få tennistider. Tiderna till de fem banorna släpps online två veckor i förväg.
– Även om man sitter beredd vid datorn så är man inte garanterad speltid, men det brukar gå, säger Jan Sahlström.
Lyckas man inte knipa en tid så kan det finnas lediga strötider.
– Det är viktigt för ruljansen att få in nya människor, säger Jan Sahlström.