Liksom hotellet är restauranglokalen är än så länge en byggarbetsplats men delar av köket är på plats och planen är att öppna snart, den 7 januari.
– Det är målet i alla fall, säger Tiki Blomkvist som står bakom satsningen tillsammans med Magnus Olofsson och Jonas Ålund.
Tiki Blomkvist i matsalen där det ska finnas plats för uppemot 200 gäster.
Tomas Stark
De tre har erfarenhet från krogar inne i stan så som Grill, F12, Vassa Eggen, Sturehof, Riche och Tennstopet. När de fick erbjudande om att ta över restauranglokalen på Djupdalsvägen var de skeptiska till en början, men de bestämde sig för att nappa.
– Det finns mycket snabbmat i Sollentuna, men det är ont om riktiga lunchrestauranger. Här har vi bra kapacitet med 150–200 gäster. Vi tror på det här, säger Jonas Ålund.
Stor uteservering
Utöver uppemot 200 platser inomhus finns dessutom möjlighet till ytterligare 100 platser utomhus under sommaren.
– Vi ska ha sittplatser här utanför, i fontänen som är avstängd, säger Tiki Blomkvist.
Fontänen är inte igång, så där räknar Tiki Blomkvist och hennes kolleger på Sollentuna Mat med att kunna ha 100 sittande gäster när vädret tillåter.
Tomas Stark
Sollentuna Mat ska att ha eget bageri, rotisseri och kommer att använda både grill och rökeri för att tillaga lunchens buffé. Någon fast färdigskriven meny blir det inte – i stället satsar de på en säsongsbetonad buffé byggd på de råvaror som finns där och då.
– Vi ska jobba nära våra leverantörer och köpa råvaror med kort varsel, sådant som det finns för mycket av eller som snart går ut. Inte gammal mat så klart – men varor som om vi inte köpte och serverade dem skulle bli gamla och behöva slängas. Det är bra för miljön och blir också roligt för kockarna som får jobba kreativt, säger Tiki Blomkvist.
Nu blir det vanligt hotell
Den tidigare hyresgästen på Djupdalsvägen 7, Stockholm Hotel Apartments i Sollentuna AB, försattes i konkurs av fastighetsförvaltaren Balder i våras.
Det tidigare longstay-hotellets skyltar är nedmonterade sedan länge.
Tomas Stark
På longstay-hotellet hade det förekommit brottslighet, främst organiserad prostitution. Max Hultin på Balder beskriver longstay-hotellet som ”dysfunktionellt” och med ”utmaningar med sina gäster”.
Balder hittade snart en ny hyresgäst i Good Morning Hotels som ska driva ett vanligt hotell, med lobby, gym och frukost- och kvällsmatsal.
Ombyggnationen är i full gång. Här syns en helt ny snurr-entré ut mot Djupdalsvägen.
Tomas Stark
Ombyggnaden pågår för fullt och det är svårt att se att hotellet ska kunna öppna om bara ett par veckor som det är tänkt.
– Vi är lite styrda av byggarna men vi siktar fortfarande på den 15 december. Annars senare i december, före nyår i alla fall. Historiskt sett har vi aldrig öppnat något hotell kring jul eller mitt i sommaren, perioder då det kan vara svårt med personal eftersom många vill ha semester, men här tänker vi oss att göra ett undantag, säger Uwe Löffler, vd på Ligula Hospitality Group AB som driver bland annat Good Morning Hotels.
"Bra upptagningsområde"
Hotellet har en egen matsal så Sollentuna Mat är helt fristående, men man hoppas på en del synergieffekter.
– Vi hoppas på att få hit hotellgäster men vi vill också attrahera Sollentunabor, de som bor nära men även från andra delar av kommunen. Vi tycker att vi har ett bra upptagningsområde här, säger Magnus Olofsson.