För första gången på ett halvår är det liv och rörelse inne på restaurang Dirty dough i Skönstaholm. Men nej, pizzerian har inte magiskt återuppstått från de döda efter konkursen. Det som sker är att lokalen håller på att tömmas.

Utanför står en skåpbil och en större lastbil parkerade.

– Det har varit nätauktion. Vi hjälper konkursboet att sälja inredningen, förklarar en man som sitter vid fönstret med en dator.

Bakom honom hjälps flera personer åt med att få upp den stora pizzaugnen på en pall för att kunna frakta iväg till en ny ägare.

– Ingen aning, säger mannen vid datorn på frågan vem som köpt den.

Inte klart med ny verksamhet

Ingen aning är också det tråkiga svaret på vad som händer med lokalen framöver. Mitt i ringer upp Laurina Qvarnström, ordförande i bostadsrättsföreningen Skönstaholm. Hon berättar att jakten på en ny hyresgäst pågår men att de ännu inte fått napp.

– Vi letar aktivt och jobbar hårt för att lyckas. Vi visar lokalen titt som tätt men har inte hittat någon än. Vi har några intressenter men märker att många är avvaktande på grund av ekonomin, säger hon.

Är det en ny restaurang ni riktar in er på?

– Det är klart att det vore härligt för området, en restaurang tillför ett stort värde. Men vi stänger inte dörren för andra alternativ.

Behöver något göras med själva lokalen?

– Den är i bra skick men behöver fräschas upp. Det jobbar vi på just nu.