Från den 26 november fram tills den 13 mars kan skridskoåkare uppleva 3500 kvadratmeter av is-äventyr på Djurgårdsbrunnsvägen 14.

Öppningen stundar, men än är det mycket jobb kvar innan den väldiga anläggningen är på plats. Det stora gräsfältet utanför Sjöhistoriska museet är täckt av små träpinnar.

– Det ser lite fjuttigt ut nu men där pinnarna är kommer isen att ligga, säger Julia Lundmark, platsansvarig.

Varm choklad i baren

Skridskosugna kommer att kunna köpa en inträdesbiljett till alla isplan. Vissa aktiviteter går att hyra in sig på efter klockan 16 och under helger.

Parken är helt öppen vilket underlättar om man bara är sugen på en varm choklad i after skate-baren.

Hockeyrinken är en av de isbanor som går att hyra. Julia Lundmark tycker att det är viktigt att främja spontan hockey då hon upplever att det finns få isrinkar för privatpersoner.

Det ger folk som inte är aktiva i en förening en mötesplats, menar hon.

Det mesta vad gäller skridskoutrustning går att hyra på plats. Det enda som besökaren förväntas ta med är varma kläder då nästan hela anläggningen är utomhus, förutom restaurangen där det bland annat ska serveras pannkakor och gulasch.

Den del av parken som ligger intill vattnet blir i större utsträckning äventyrsbetonad, medan den som ligger på andra sidan är mer familjevänlig och uppmuntrar ett lugnare i tempot.

Där kommer det att finnas små pingviner som fungerar som skridskoassistenter för de små.

En av skridskoaktiviteterna är skatecross som innebär att man på skridskor tar sig igenom en bana med gupp och svängar.

– Jag är livrädd för skatecross men vi är några som ska på ledarkurs i Finland, säger Julia Lundmark.

Förutom ledare i skatecross ska det även finnas flera värdar på plats. Mellan nästan alla banor går det isvägar, så det ska vara lätt att ta sig mellan olika områden.

Det roligaste med att åka skridskor att man hamnar i sin egen bubbla, tycker Julia Lundmark. Själv tycker hon inte om att springa eller motionsträna men på isen upplever hon att hon glömmer bort att det är fysiskt ansträngande.

Vad händer om det regnar?

– Absolut går det att åka även om det regnar. Det är man van vid om man åker på uterinkar. Det kanske inte blir lika roligt, men allt går.

Anläggningen kommer att ha öppet på julafton mellan 10 och 14.

– Familjer kan komma hit och göra barnen lagom trötta inför Kalle Anka.

Det som Julia Lundmark ser mest fram emot är invigningen. Till dess gläds hon åt den respons som arrangemanget möts av. Hon säger att det är många som kommer fram och frågar vad som händer och blir positivt överraskade om när de får veta vad som är på gång.