DUNKA DATOR. På Breaking Point kan du förlösa din vrede över teknik som inte fungerar. Foto: Breaking Point

Här kan du slå sönder din strulande teknik med basebollträ

Är du så arg på en dator eller skrivare att du skulle vilja slå sönder den med ett basebollträ? Nu kan du det – under helt kontrollerade former.

  • Publicerad 13:39, 22 apr 2021

Vi är många som någon gång blivit så sura över teknik som strular att det kliar i hela kroppen. Nu kan man få utlopp för den där ilskan. I veckan öppnar portarna till Stockholms första evenemangscenter där just banka sönder teknik är konceptet.

– Jag har själv suttit i mitt vardagsrum och svurit över att datorn inte fungerar. Men den känslan kan man ju inte agera på hemma. Men här kan du göra det. Vänner och familj har provat och alla har tyckt det var jättekul, inte minst psykiskt, säger Gabriel Barhanna, 29, grundare av Breaking Point där får du slå sönder saker, under helt kontrollerade former.

Inspirerad av Woody Harrelson

Han fick idén till konceptet 2009, efter att ha kollat på filmen Zombieland. Huvudpersonen går in i en butik och slår sönder hela inredningen.

– Jag vet inte varför, men jag kände att det hade varit otroligt befriande att få göra så, säger Gabriel.

Gabriel Barhanna. Foto: Breaking Point

Sade upp sig för att satsa

Drygt 10 år senare vantrivdes Gabriel på sitt jobb som truckförare på ett lager. Då bestämde han sig för att förverkliga sin idé.

Nu har han grundat ett evenemangscenter där man, utrustad med skyddskläder, basebollträ och mask får slå sönder allt ifrån glasflaskor till datorskärmar och skrivare. Materialet får han från lokala barer, restauranger och företag.

–Vi använder bara saker som redan är trasiga och bortom reparation. Det skulle krossas ändå, man kan säga att jag gör förarbetet åt återvinningscentralerna, säger Gabriel.

Bra träning

Det finns flera olika kategorier att välja mellan, bland annat ”standard smash” för den lagom irriterade eller den lite mer utmanande ”premium smash” för två personer. Förutom den befriande känslan som kan infinna sig är det jobbigt rent fysiskt enligt Gabriel.

– Jag är normaltränad, men går jag "all in" orkar jag inte mer än två-tre minuter. Går man loss med basebollträ i fem minuter är man oftast helt färdig. Det är en skön känsla. Ett säkert sätt att tappa kontrollen helt enkelt, säger han med ett skratt.

Breaking point har premiär fredag 23 april. Vill man inte själv slå sönder saker kan man följa med och se sina bekanta gå loss inne i rummet. Två övervakningskameror streamar allt som händer inne i rummet så övriga gäster ser vad som händer.

Breaking Point

Vad: Lokal där du får slå sönder saker.

Var: Hantverkarvägen 4, 145 63 Norsborg.

När: Premiär 23 april.

Mer: Man får ta med egna saker man vill förstöra, men bara använda de verktyg som finns inne i rummet.

Visa merVisa mindre