När Karin Petterssons första son var 11 månader födde hon tvillingar. Tre år senare kom familjens fjärde barn.

– Det blev väldigt mycket kläder. De tre första barnen var det så tätt mellan så de kunde inte ärva av varandra. Vi har köpt mycket kläder och mycket har samlats på hög och där någonstans startade min dröm om att starta en egen second hand, säger Karin Pettersson som är Tyresöbo sedan 2015.

Bor nära butiken

Hon letade lokal i något år.

När hon hittade en intill Vattenhuset, inte långt från hemmet i Lindalen, slog hon till och öppnade Busungarnas klädförmedling.

– Jag tycker läget är jättebra. Det är som ett gångstråk här förbi och jag har mycket hjälp av alla familjer som besöker simhallen, säger hon.

På 150 kvadratmeter ryms barnkläder från storlek 44 upp till 170. Här finns också mamma- och amningskläder och till exempel leksaker, skridskor, hjälmar och större saker som barnvagnar, bilbarnstolar och cyklar.

– Ja, vi tar egentligen in allt som rör barn förutom strumpor och underkläder, säger Karin Pettersson.

Längst in i rummet finns flera fikabord. På lördagar öppnar Karin upp ett kafé med hembakat fika.

– Vi vill att det ska finnas något extra som lockar.

Allt som finns i butiken säljs på kommission. Vem som helst får lämna in barnkläder och annat barnrelaterat och får tillbaka 40 procent av försäljningssumman.

90 inlämnare

Karin Pettersson öppnade butiken i slutet av oktober, ungefär samtidigt som coronarestriktionerna lättade. Intresset för att sälja har varit stort, konstaterar hon. När Mitt i Tyresö besöker butiken har 90 personer hittills lämnat in något de vill sälja.

– Jag har fått sätta stopp för inlämningen flera gånger. Jag skulle kunna ha dubbla ytan och ändå fylla den, säger Karin Pettersson.

Hon konstaterar:

– Mycket av kläderna vi får in är i toppskick. När barnen är yngre växer de så fort såkläderna hinner inte slitas ut. Jag tycker att det är onödigt att köpa allt nytt och det är ju inte heller ekonomiskt.

Annica Ekdahl letar bland kläderna i butiken under sin lunch. Hon bor i Skarpnäck men jobbar intill.

– Vi ärver väldigt mycket kläder, men ibland behöver vi komplettera och då är det bra att kunna köpa begagnat, säger hon.

Tyresöbon Mimmi Rasmusson kommer in tillsammans med sitt barn Viggo Hemlin i famnen. Hon har lagt undan leksaker som nu ska betalas.

– Det är julklappar och 1-årspresent, säger Mimmi Rasmusson.

Hon tycker att det är bra att butiken har öppnat.

– Det behövs verkligen. Det är bra sortiment, priser och man hittar alltid något. Det är bra med återanvändning och att det går att lämna in det man själv inte behöver, som kan bli guldkorn åt andra, säger hon.