Lindholmen

– Vi skriver svensk konsthistoria med största konstverket i hela landet! Nuvarande rekordet har stått sen 1990-talet och det är en väldigt spännande utmaning, säger Tor Hedendahl, en av gatukonstorganisationen Artscapes grundare.

Det är fastigheten Pannverkstaden på Lindholmen som har gått från ringrostig till en minst sagt färggrann byggnad. Konstnären bakom verket är HOXXOH eller Douglas Hoekzema som han egentligen heter.

Han är en Miami-baserad konstnär som är internationellt känd för sina verk i bland annat London, Paris och New York. Och nu även i Göteborg på Lindholmen.

– Genom muralmålningen så rustar vi upp fastigheten med enkla medel samtidigt som vi också utvecklar platsen och gör den mer tillgänglig för fler att vilja besöka. Konst och kultur har en viktig roll i stadsmiljön och nu kan vi erbjuda göteborgarna ännu en konstyta i stan, säger Torgny Tennby, teknisk förvaltare, Älvstranden Utveckling som ansvarar för fastigheten i en kommentar.

Den enorma muralmålningen är ett resultat av ett samarbete mellan Älvstranden Utveckling, gatukonstorganisationen Artscape och konstnären HOXXOH.

Totalt täcker målningen över 2 800 kvadratmeter fasadyta.