Bagare. Pezhman Pars Ivinger började med att baka bröd som hans grannar beställt. Nu öppnar han snart sitt egna bageri i Annedal. Foto: Privat/Sacharias Källdén

Här får Annedal lokalt bageri i höst

I våras började Pezhman Pars Ivinger att baka bröd till sina grannar i Annedal. Nu har han fått nycklarna till sitt nya bageri som planeras öppna i slutet av november.

  • Publicerad 17:00, 20 okt 2020

Planen är att jag ska göra det här på heltid.

Det var i mars som Annedalsbon Pezhman Pars Ivinger hörde av sig till sina grannar för att se om någon var intresserad av att köpa hans nybakade bröd. Det var något han gjorde vid sidan av sitt jobb som mäklare och det visade sig att han hade fallenhet för brödbaket.

Han bakar bröd till hela Annedal

Intresset från Annedalsborna var stort och beställningarna trillade in. Sedan dess har han också varit med och anordnat flera marknader med lokala matproducenter på torget.

Men nu är det dags för nästa steg. Under året har han letat efter lämpliga lokaler för hans alldeles egna bageri, och förra veckan fick han nycklarna.

– Jag fastnade för lokalen vid Pippi Långstrumps gata 17. Lokalen har stått tom ett tag, och den är ganska liten, bara 100 kvadratmeter, säger Pezhman Pars Ivinger.

Här ska det få plats med kök, bageriutrymme och sittplatser för gästerna. Namnet på bageriet blir Ekolimpan, och utbudet kommer bestå av både det han bakat tidigare, men även "nya spännande saker". Det är dock inget lunchställe, utan mest fika och bröd.

– Tanken är att det ska vara ett kvalitetskafé och bageri. Jag har sagt upp mig från jobbet som mäklare, och planen är att jag ska göra det här på heltid, säger han.

"Fått fin respons"

Nu ska lokalen renoveras, ventilation ska fixas och el ska dras in. Pezhman Pars Ivinger har redan en klar bild hur han vill ha det, och i början kommer han själv stå för både baket och kundmottagandet, med hjälp av hans fru.

Att många småföretag har haft det tufft under coronapandemin är inget han oroar sig för.

– Visst har det funnits i bakhuvudet, men samtidigt har folks basala behov inte avtagit. Jag har också fått jättefin respons hittills från Annedalsborna, det ger en verkligen extra motivation och energi att fortsätta.

Om allt går vägen kan boende i området förvänta sig en coronasäker invigning i slutet av november, meddelar Pezhman Pars Ivinger.