Skottten i Visättra har satt djupa spår bland boende i området. Bara minuterna efter skotten agerade Kicki Edermo, lokalansvarig i Hyresgästföreningen.

– Tio minuter efter att det small kände jag att något behövde göras. Ingen ville gå ut och det behövdes en mötesplats för samtal, säger hon.

Hela veckan har föreningen därför välkomnat allmänheten till den mötesplats de har ute på gården, bara några meter från platsen där barnen blev träffade av skott. På mötesplatsen har det även funnits kuratorer från kommunen.

– Alla har något att prata om, det allmänna samtalet är viktigt. Det går inte riktigt att ta in, när barn hamnar i skottgluggen har man passerat gränsen med flera mil, säger Maj Eriksson, sekreterare.

Stort intresse

Dagen efter skotten kom det enligt Kicki Edermo runt 60 personer som vill prata av sig och även polisen uppskattar initiativet till möte och samtal.

https://www.mitti.se/nyheter/efter-visattraskjutningen-polisen-lovar-okad-narvaro/repugt!iIOAH2bndiVFPSDB39WKfw/

– Det Hyresgästföreningen har gjort är extremt bra, säger Johan Andersson, lokalpolisområdeschef i Huddinge.

Ghazal Sarmady bor i närheten och var på väg hem från jobb när hon mötte en uppsjö av både poliser och ambulanser.

– Det var chockerande att höra att det hade varit en skjutning här. Det är läskigt att det kommer så nära inpå, säger hon.

Händelsen har fått henne att tänka till, men hon drar sig inte från att röra sig i området.

– Jag jobbar, så jag behöver ta mig ut. Sedan känns det säkert nu när polisen är i området, säger hon.

Ökar otryggheten

Ghazal Sarmady tycker att den ökade polisiära närvaron har varit bra.

– Jag har pratat lite med polisen och de berättar vad som har hänt och vad de vet, säger hon.

En annan av grannarna som har tagit sig till mötesplatsen är Tommy Hedén. Han känner sig själv trygg i området, men tror att andra kan få andra bilder av hans bostadsområde.

– Plötsligt blir det en otrygghetskänsla och folk kanske känner att de inte vill flytta hit. Det har varit lugnt här, prickfritt, så jag hoppas att det här är en tillfällig händelse, säger han.

För att komma till rätta med problemet ser han ett behov av fler engagerade vuxna. Tommy Hedén uppskattar mötesplatsen och ser ett behov av en sådan.

– Det är positivt, alla har ett behov av att prata av sig.