Förra veckan togs det första spadtaget i kvarteret Söderbymalm som ligger längs med Nynäsvägen strax söder om Örnens väg i Handen.

Där ska det byggas 346 hyresrätter, främst ettor och tvåor, men också ett fåtal större lägenheter. De fördelas i fem olika hus som blir sju till åtta våningar höga.

Vad hyrorna blir är inte klart.

– Hyresförhandlingar har inte påbörjats än så det har vi inga uppgifter på i nuläget. Men som alltid kommer de vara på en skälig nivå i linje med bruksvärdesmodellen (vilken standard lägenheten har, reds anm.), säger Robin Wilhelmsson, kommunikationschef på Heimstaden som bygger husen.

Fasad i trä

Fasaderna på husen ska vara i tegel eller naturligt trä och på taken ska det sitta solceller. I en del av bottenvåningarna blir det kommersiella lokaler.

– Vi kommer att ha en eller två lokaler för övrig verksamhet, men det är inte bestämt vad det ska vara än utan det kommer på plats längre fram, säger Robin Wilhelmsson.

Samtliga lägenheter kommer att kunna går att söka via Heimstadens hemsida cirka sex månader innan inflyttning, och bostäderna kommer alltså inte att annonseras ut via Stockholms bostadsförmedling.

Under 2023 ska lägenheterna vara klara för inflyttning.