De 34 hyresrätterna byggs på Töresjövägen i Lindalen. Förutom lägenheterna ska det även bli parkeringsplatser, cykelförråd och odlingslådor.

– Vi är glada över att snart kunna erbjuda fler lägenheter med närhet till både city och naturen. säger Maria Frantzén, vd på kommunala Tyresö bostäder, i ett pressmeddelande.

Hållbarhet har stort fokus i projektet, och man anpassar huset efter naturen och använder energisnåla vitvaror, laddstolpar och hållbara material.

– Det är alla viktiga delar som bidrar till att skapa förutsättningar för ett klimatsmart boende, vilket jag hoppas att hyresgästerna ska känna när de flyttar in nästa sommar, säger Frantzén.

Attraktiva hyror

Maria Åkesdotter, ordförande för Tyresö bostäder, säger att klimatsmarta bostäder till rimliga hyror är attraktivt för många.

– Här kan vi också ge unga chansen till ett bra första eget boende, vilket är glädjande utifrån det stora behovet vi ser, säger hon i pressmeddelandet.

Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande, hoppas på låga hyror till följd av att man i projektet håller nere produktionskostnaderna och fått statligt investeringsstöd.

– Det leder till jämförelsevis låga hyror, vilket är väldigt positivt, säger hon i ett uttalande.

Detaljplanen vann laga kraft 2017 och nu i juni har bygget, som NCC står för, dragit i gång.