I april och maj kommer alla Upplands-Brobor få chansen att rösta på vad den nya sporthallen i Kungsängen ska heta. Innan dess återstår en del politiskt arbete innan själva röstningen kan komma igång.

Just nu finns egentligen fyra namn på tapeten. Dessa ska bli tre innan Upplands-Broborna kan få rösta. Namnberedningsgruppen har valt ut följande tre namn: Klockhallen, Pingponghallen och U-Brohallen.

Kultur och fritidsnämnden är positiva men föreslår dock att det sista namnet, U-Brohallen, ersätts av Kungsbrohallen.

– U-Brohallen kan lätt förknippas med den lokala nättidningen UBRO. Det är vanligt förekommande att finansiera sporthallar med hjälp av sponsring genom att döpa anläggningen till företagsnamnet. Så är det inte i detta fall och vi vill inte ge sken av det, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C).

Detta händer framöver

Förslaget Klockhallen kommer av att hallen är beläggen vid Klockvägen och klockstapeln. Pingponghallen syftar för den trogne Mitt i-läsaren såklart på Peter Johanssons rikskända konstverk utanför. Och inte minst sporten hallen är tänkt att användas till.

– Namnet U-Brohallen är en förkortning av Upplands-Bro och på det viset lokaliserande. Det känns som ett ”kommersiellt” namn utan att vara det.

Vad händer nu?

– Vilka förslag som ska gå till omröstning bestäms vid tekniska nämndens möte den 19 april.

När kommer hallen ha ett namn?

– Beslut för att fastställa vinnande namnet sker vid tekniska nämndens arbetsutskott i slutet av maj. Därefter kommer hallen vara namnsatt, säger Mattias Peterson.