Ping pong är på plats. Hallen likaså. Men vad ska den egentligen få för namn? Nu börjar saker och ting klarna – och snart ska du få rösta! Foto: Niklas Loman

Här är namnförslagen på nya sporthallen

Sporthallen i Kungsängen står klar. Det rikskända konstverket utanför är invigt. Nu återstår för Upplands-Broborna att rösta fram vad hallen ska heta. Mitt i kan nu presentera vilka namn som medborgarna inom kort väntas få rösta på.

  • Publicerad 08:36, 13 apr 2021

I april och maj kommer alla Upplands-Brobor få chansen att rösta på vad den nya sporthallen i Kungsängen ska heta. Innan dess återstår en del politiskt arbete innan själva röstningen kan komma igång.

Just nu finns egentligen fyra namn på tapeten. Dessa ska bli tre innan Upplands-Broborna kan få rösta. Namnberedningsgruppen har valt ut följande tre namn: Klockhallen, Pingponghallen och U-Brohallen.

Kultur och fritidsnämnden är positiva men föreslår dock att det sista namnet, U-Brohallen, ersätts av Kungsbrohallen.

– U-Brohallen kan lätt förknippas med den lokala nättidningen UBRO. Det är vanligt förekommande att finansiera sporthallar med hjälp av sponsring genom att döpa anläggningen till företagsnamnet. Så är det inte i detta fall och vi vill inte ge sken av det, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C).

Detta händer framöver

Förslaget Klockhallen kommer av att hallen är beläggen vid Klockvägen och klockstapeln. Pingponghallen syftar för den trogne Mitt i-läsaren såklart på Peter Johanssons rikskända konstverk utanför. Och inte minst sporten hallen är tänkt att användas till.

– Namnet U-Brohallen är en förkortning av Upplands-Bro och på det viset lokaliserande. Det känns som ett ”kommersiellt” namn utan att vara det.

Vad händer nu?

– Vilka förslag som ska gå till omröstning bestäms vid tekniska nämndens möte den 19 april.

När kommer hallen ha ett namn?

– Beslut för att fastställa vinnande namnet sker vid tekniska nämndens arbetsutskott i slutet av maj. Därefter kommer hallen vara namnsatt, säger Mattias Peterson.

Så utvecklar sig pandemin i Upplands-Bro

✔ Antalet vaccinerade ✔ Så många fall har konstaterats i kommunen Enligt aktuella siffror rörande pandemins utveckling i Upplands-Bro så kan vi se att antalet konstaterade fall den senaste veckan är 86 stycken. Vaccinationen har tagit ett kliv fram, denna har ökat...fredag 14/5 10:46

Vägarbetet på Granhammarsvägen stänger påfart tillfälligt

Påverkar dig som kör mot Stockholm. Vägarbetet på Granhammarsvägen går under kommande vecka, det vill säga vecka 20, in i ett skede där påfarten till E18 mot Stockholm behöver stängas av under perioden 17-23 maj.onsdag 12/5 10:31