Förra året utsågs LasseMaja-parken i Skogås till vinare av Huddinges byggnadspris. Året dessförinnan var det en villa och hemma hos-restaurangen Villa Brännungen som kammade hem priset.

Priset ska delas ut till en byggnad, ombyggnad, anläggning eller annan åtgärd som färdigställts under de senaste två åren.

Det kan till exempel vara en ny byggnad med speciell utformning som många ser eller använder, en byggnad som är ett föredöme ur en hållbarhetsaspekt, en ny lekplats, park eller annan offentlig anläggning. Det är Huddingeborna som röstar fram vilken kandidat som ska vinna.

Nu är det klart vilka som är årets kandidater – samma arkitektfirma ligger bakom två av tre och en Skapaskolan i Huddinge är med för andra året i rad.

– Det finns ingenting som säger att man inte kan nomineras igen så länge man inte har vunnit. Det är väl ett tecken på att det är en stark kandidat som förtjänar en chans till, säger Love Bergström (M), ordförande för kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.

https://www.mitti.se/nyheter/harbreparken-vinner-huddinges-byggnadspris/reptjl!7MJsf@Ln9FGJQucIWBeb1A/

https://www.mitti.se/nyheter/hang-med-till-barnens-prisade-favorit/reptjt!rPO@LHEUqcFdIcXhX03sg/

Här är årets kandidater:

Skapaskolan i Rosenhill

Skapaskolan har i egen regi byggt en ny modern skolbyggnad. Byggnaden är utformad utifrån skolans pedagogiska inriktning med en öppen planlösning utan korridorer och med öppna studios för grupparbeten.

"Byggnaden står för ett nytt sätt att bygga skolor på, både genom modern pedagogik och med hållbara lösningar avseende klimat och driftperspektiv.", står det i motiveringen.

Arkitekt: Street Monkey Architects

Flemingsbergsparken i Flemingsberg

Flemingsbergsparken, intill Annderstaskolan, nyinvigdes 2019 efter att den rustats upp och utvecklats. Parken har utformats utifrån en medborgardialog som hölls 2016 med målbilden att det ska vara som en modern folkpark.

"Parken har utformats för att vara en förlängning av hemmet som ett gemensamt vardagsrum.", står det i motiveringen.

Landskapsarkitekt: Landskapslaget

Förskolan Solängen i Stuvsta

Förskolan drivs i privat regi. Byggnaden är byggd enligt principerna för passivhus, vilket gör att den använder väldigt lite energi.

"Byggnaden sticker ut och utmärker sig genom de färgstarka detaljerna som tydligt markerar byggnaden på ett lekfullt sätt.", står det i motiveringen.

Arkitekt: Street Monkey Architects

Från den 3 september till den 3 oktober kan du rösta på din favorit. Vinnaren presenteras den 12 oktober.