7-åriga ragdollen Simba fick inte en så enkel start på livet. Redan tolv veckor gammal blev han bortadopterad en första gång, men kort därpå insåg hans nya familj att de inte kunde ta hand om honom. Allergi kom emellan.

Lika fort som Simba fått sin nya familj rycktes den ifrån honom och han hamnade återigen hos uppfödaren.

Hans räddning skulle bli familjen Ekman i Uttran.

– Vi kände uppfödaren sedan tidigare som hörde av sig och frågade om vi kunde ta hand om Simba. Det var min man som avgjorde det, för jag själv tyckte att det var bra med katten som vi redan hade, säger ägaren Katarina Ekman.

För alltid-hem

Efter det enväldiga beslutet kom hennes man hem med en väska med ett extra lurvigt innehåll.

– Jag blev först glad över att han köpt mig en ny, fin väska. Men när Simba låg i den blev jag mindre glad, säger Katarina.

Nu har hon däremot vänt och hyser inget annat än kärlek för årets lussekatt Simba.

– Det uppstod ganska snabbt. Han är ju så rolig och full av lek, och han kommer så bra överens med vår andra katt Bamse, säger hon.

Nu har Simba hittat till sitt för alltid-hem.

"Oerhört glada"

När Mitt i når Katarina för en segerintervju med Simba visar det sig att de är på olika håll – hon i fjällen och han hemma i Uttran.

– Men vi känner båda en oerhörd glädje och tacksamt för vinsten! Det tycker jag själv att han verkligen är värd, med tanke på att han haft en jobbig början, säger Katarina.