Ett 200 meter högt vindkraftverk i Tantolunden som är grönvitt, byggd av rivningsmassor från gamla Söderstadion. Tillsammans med fyra vindkraftverk på Skinnarviksberget och två på Långholmen ska det här bli Europas största urbana vindkraftspark, menar åtminstone Miljöpartiet.

Moderaterna vill inte vara sämre. De hävdar att SL nu gör en satsning på sju trampbussar, som kommer kunna trafikera cykelbanorna på samma sätt som cyklar i dag kör runt i busskörfälten. På bussarna ska det även finnas en bar med fullständiga rättigheter som ”ger skönt klirr i kassan för SL”.

Järfälla bibliotek säger att de tröttnat på besökare som lånar böcker slentrianmässigt och sedan inte läser dem ordentligt. Personalen ska därför börja kontrollera att boklånare verkligen har läst de böcker som lånats. Vid återlämningen måste man därför berätta handlingen i boken och tala om vilka huvudpersonerna är. Kuggar du på förhöret måste du ta hem och läsa boken igen.

Roligaste bilden är dock inte från Stockholm, utan från Högskolan i Kristianstad där forskare har hittat ett enormt stort björndjur, samt ett förmodat björndjursägg Enligt forskargruppen är förhoppningen att dessa björndjur kan bli ”en pusselbit i framtidens matförsörjning och proteinbehov”.