Upptäckt. Breven rann rakt ner, säger Sophie Allgårdh. Foto: Sophie Allgårdh

Här åkte breven rätt ner i snön

När Gärdetbon Sophie Allgårdh skulle posta brev såg hon en mängd post som låg under lådan. Enligt Postnord kan orsaken vara det kalla vädret.

  • Publicerad 17:24, 6 dec 2021

Gärdetbon Sophie Allgårdh skulle posta ett brev utanför Ica på Smedsbacksgatan när hon såg att det låg flera kuvert på marken bakom brevlådan.

– Min första tanke var att brevbäraren hade tappat breven vid upphämtning.

Hon gick in med posten till butiken, som uppmanade henne att ringa Postnord.

– När jag kom ut igen skulle jag posta mitt eget brev. Det gick rakt igenom. Jag hukade mig ner och såg att luckan var vidöppen.

Hon tog därefter med sig all post hem.  

När Mitt i kontaktar Postnord säger de att de har rutiner för att låsa postluckan.

– Man ska självklart låsa när tömningen sker. När det blir väldigt kallt kan det kärva och när brevbäraren åker därifrån släpper det, säger Maria Ibsén, pressansvarig Postnord.

– Det är naturligtvis olyckligt när det sker. Vi är glada att allmänheten hör av sig. Nu kommer jag att ringa till chefen för kontoret som är närmast. Sedan har vi en brevlådejour som är beredda att hämta upp posten.

Hur fungerar det då i exempelvis Kiruna där det är mycket kallare?

– Vi i Stockholm inte är vana att det blir så kallt. Där det finns sådana kalla temperaturer blir man mer van att titta extra noga.

Drygt en halvtimme senare berättar Sophie att Postnord kom förbi för att hämta breven.

– Jag tittade inte så noga men uppfattade att det fanns brev som berörde tingsrätten, stipendium, läkare och bank. Jag tycker att Postnord behöver förbättra sina rutiner, stanna och titta så att brevlådorna är låsta.