I december 2022 publicerade pedofiljägarsajten Dumpen chattkonversationer mellan rektorn och vad han trodde var en 13-årig flicka. "Flickan" visade sig i själva verket vara påhittad av sajten.

Konversationerna visade hur rektorn erbjöd bland annat cider och 500 kronor för samlag. Efter att ha stämt träff med den påhittade flickan blev han i stället konfronterad och filmad av Dumpens medarbetare.

Publiceringen ledde till att rektorn slutade på den skolan han jobbade på. Kommunen tillsatte en utredning där inga fler oroande uppgifter om rektorn framkom.

"Synnerligen allvarligt"

Skolinspektionen ansåg emellertid att rektorn visat sig vara "särskilt olämplig" att bedriva undervisning och därför borde tas ifrån sin lärarlegitimation, vilket Mitt i tidigare har skrivit om.

Rektorn har i sin tur sagt att kontakten med den fiktiva flickan skedde när han mådde dåligt privat och att det var en engångsföreteelse.

Nu har Lärarnas ansvarsnämnd sagt sitt i frågan: Rektorn mister lärarlegitimationen.

Nämnden skriver i sitt beslut att han måste "ha varit medveten om det allvarliga brott han potentiellt hade kunnat göra sig skyldig till".

Ansvarsnämnden skriver också att rektorns agerande är "synnerligen allvarligt" och att han därför ska anses vara "särskilt olämplig att bedriva undervisning".