"Hur gammal är du?" frågade rektorn, och fick till svar att hon om ett tag skulle fylla 14. Sedan erbjöd han henne cider och 500 kronor för samlag.

Föga visste han att flickan var påhittad av pedofiljägarna på dumpen.se.

I slutet av förra året publicerades chattkonversationerna på hemsidan, tillsammans med ett filmklipp där rektorn konfronteras med uppgifterna. Filmen spelades in när rektorn dök upp på en adress där han stämt träff med den fiktiva flickan.

Kort efter publiceringen blev mannen tagen ur tjänst. En utredning tillsattes av kommunen som driver den grundskola han jobbade på.

– Vi är chockade över det som hänt och vi tar helt avstånd från denna typ av handlingar, sade kommunens bildningsdirektör till Mitt i.

Anses olämplig

I utredningen framkom inga fler oroande uppgifter om rektorn. Händelsen före nyår låg dock rektorn till sådan last att han sade upp sig.

Och historien slutar inte där. Skolinspektionen vill nu att mannens lärarlegitimation återkallas, vilket nyhetsbyrån Siren har rapporterat om.

Enligt Skolinspektionen har rektorn visat sig vara "särskilt olämplig" att bedriva undervisning. Det spelar ingen roll att flickan i fråga var påhittad; han trodde ju att det var ett riktigt barn, resonerar myndigheten.

Rektorn själv har förklarat sitt beteende med att det skedde när han mådde dåligt privat och "sökte bekräftelse". Han säger sig ha en bra värdegrund och menar att det som hände var en engångsföreteelse.

Om inte rektorns legitimation dras in vill Skolinspektionen att han åtminstone får en varning. Ärendet ska nu hanteras av Lärarnas ansvarsnämnd.