– Det är nästan som att jag inte visste att jag var rolig innan jag hörde det från andra.

Det upptäckte Adetokunbo Adedoyin för två år sen. Mitt i pandemin, med en del fritid över, började han ladda upp sketcher på appen Tiktok under sitt artistnamn TK Tycoon. Den första virala videon som gick hem var "Anledningar till att jag slutade SFI".

– Den handlade om hur svårt svenska var för mig som invandrare. Både grammatiken, men också att ord låter så lika. När min lärare frågade vad jag heter sa jag kyckling – jag trodde hon frågade vad jag äter.

Med 35 videos om livet som SFI-elev och 165 000 följare på Tiktok tror Adetokunbo att det handlar om igenkänningen i videorna som lett till succén.

– Folk pratar inte så mycket om det men många kan nog känna igen sig. Sen gör jag videos om relationer och problem, men folk gillar att jag gör humor av det, säger han och fortsätter:

– Man tar det lätt när det är komedi. Det händer mycket hemskt i världen och det lilla jag kan göra är att få folk att skratta.

Ut på turné

Men så i år är det dags att ta humorn från appen ut i Sverige när Adetokunbo åker ut på stand-up turnén "Kallt välkommen".

Varför fick turnén det namnet?

– Det är från en av mina videos. När jag kom till en SFI lektion sa min lärare varmt välkommen vilket överraskade mig för det är så kallt i Sverige. Då frågade jag om hon inte kunde säga "kallt välkommen" i stället.

Även om det finns nervositet med stand up och att få se folks reaktioner live, ser Adetokunbo fram emot att stå på scen.

– Personer hör av sig och säger att de blir glada av mina videos. Vissa har frågat om jag kan komma till deras städer och ibland blir jag igenkänd här hemma. Det gör en uppfylld och är något jag vill fortsätta med.