Ny. Anders Frisk är precis nytillträdd som tränare för Ekerö IK:s fotbollsdamer. Foto: Jan Schönfelder

Han blir ny tränare för Ekerös fotbollsdamer

Ekerö IK:s damer står inför en nystart. Senaste tillskottet är Anders Frisk som ny tränare. "Det ska bli jättespännande att träffa tjejerna", säger han.

  • Publicerad 14:44, 21 jan 2022

Ambitionen är att spela en snabb, teknisk och underhållande fotboll.

En Mälaröbo, uppvuxen på Adelsö och med 45 år bakom sig i olika roller i fotbollen. Där har Ekerö IK:s damlag sin nya fotbollstränare.

I början av januari stod det klart att Anders Frisk tar över ansvaret för laget som spelar i division fyra. Tidigare har han bland annat tränat BP och Hässelby.

– Framför allt är det för att Ekerö IK har gjort något som jag tycker är unikt. De vågar skapa bra fotbollsutbildning i hela klubben, säger han.

Med en ny tränare på plats väntar även en form av nystart för damlaget. Innan säsongen drar igång med matcher behöver de nämligen fler spelare.

– Jag tror inte att vi kommer ha överflöd av spelare när vi drar igång, säger Anders Frisk.

Arrangerar provträningar

För att locka nya spelare ska klubben arrangera provträningar i februari och mars.

– Om man är intresserad kan man höra av sig till klubben. På hemsidan står även mitt telefonnummer, säger han.

Anders Frisk har ännu inte träffat sina spelare och han är spänd på att få dra igång med träningarna om några veckor. Han är klar över vilken typ av fotboll han vill se sitt lag spela.

– Ambitionen är att spela en snabb, teknisk och underhållande fotboll.

Men några konkreta mål om tabellplacering och resultat vill han inte prata om så här tidigt.

– Vi får se om vi som lag kan uppnå mål som vi sätter tillsammans.

Hundraårig klubb

Ekerö IK bildades 1921 och firade alltså 100 år under förra året.

De har verksamhet för barn, ungdomar och vuxna i armbrytning, badminton, bordtennis, bågskytte, fotboll, futsal, innebandy, ishockey, parasport och skridsko.

Källa: Ekerö IK

Visa merVisa mindre

Piloter övade stridsflygning över Mälaröarna

Nyheter Stridsflygplan flög i formationer Såg du också stridsflygplanen som flög över Mälaröarna i helgen? Det var Luftstridsskolan som övade. "Våra pilotelever spelar angripare", säger kommunikationschefen Therese Åkerstedt.tisdag 24/5 9:24

Grönt ljus för radhusbygge i Närlunda

Nyheter Villatomt styckas av för fler bostäder Två hus med fyra bostäder kan byggas på en avstyckad villatomt i Närlunda, enligt den nya detaljplan som kommunen klubbat igenom. Och bara gröna tak är okej.måndag 23/5 11:55

Så vill Mälaröborna ha sina bibliotek i framtiden

Nyheter Besökare har svarat på frågor i stor undersökning Mer aktiviteter för unga och lättare att hitta parkering. Det finns på önskelistan när Mälaröborna sagt sitt om bibliotekens nutid och framtid.fredag 20/5 14:59