Mellan Muskö och Södertörn ligger ön Långgarn. Där har jordbrukare bott och arbetat i flera generationer och det finns stora ytor för betande djur. Nu kan stora delar av ön bli din – i alla fall om du har 30 miljoner kronor.

Sedan slutet av maj ligger en annons ute med 111 hektar mark och en fastighet med boarea på 85 kvadratmeter och ytterligare 50 kvadratmeters biyta. Ytan som är till salu bildar en egen halvö.

– Objektet i sig är ganska ovanligt, det är verkligen en bit av skärgården som säljs. Ofta går sådana här fastigheter i arv, men nu känner barnen att de inte har tid, säger Markus Martinsson, fastighetsmäklare på Eklund Stockholm New York.

Tar längre tid

Säljarna har ägt fastigheten i flera generationer och objektet har legat ute till försäljning i två månader.

– Normalt tar sådana här försäljningar lite längre tid och kräsenheten ökar med kronorna det kostar. Sedan har säljarna inte direkt behovet av att sälja och säljer om de får ett bra pris, säger han.

Tysk bankchef intresserad

Men det finns intresse, enligt Markus Martinsson.

– Alla har inte 30 miljoner att lägga på sommarställe. Vi har haft enstaka visningar och det finns bland annat intresse från en bankchef i Tyskland. Bor man utomlands kan det vara lite extra mycket att fundera på, säger han.

Markus Martinsson tycker att bostaden är i bra skick och inte i behov av renovering.

– Sedan beror det lite på om man vill ha det top notch eller bevara sekelskiftesstilen, säger han.

För att ta sig till ön krävs egen båt.

Det låter coronavänligt?

– Ja, det är idealiskt för det. Sjönära, stora landmassor och långt till närmaste granne.