Hur kom du på det här?

– Jag föreslog det tillsammans med mina kolleger som ett sätt att göra Kulturhuset ännu mer levande på utsidan. Det händer så mycket därinne och vi har pratat om hur det ska synas mer utifrån. Det gick fort från idé i februari till att jag satte igång och skrev konceptet i mars.

Vad handlar det om?

– Jag tänkte att det skulle vara kul att göra något från balkongen vid lunch. Varje dag efter lunch, mellan 12.55 och 13.05, händer det något. Och det kostar ingenting. Vi börjar torsdag den 1 juni med att Superstar Orkestar och musikklasser på Karlslundskolan ger konsert. De har spelat blåsinstrument tillsammans hela läsåret inom skapande skola.

Sedan har det vuxit med olika kulturföreningar som Allékören och föreningen Joy Africa. En operasångare ska sjunga arior. Bibliotekschefen, bibliotekarierna och jag själv kommer att läsa sagor, dikter och annat. Det avslutas med att folkdansföreningen sjunger in midsommaren den 22 juni. Det är fantastiskt!

Får publiken komma upp på balkongen eller ska man stå nere på marken?

– Man ska stå nedanför, framför Stenugnsbageriet. Jag fick inspiration i Örebro vid midsommar förra året. De sjöng från slottets balkong över sjön. Det var mäktigt och mycket folk samlades runtomkring i stan för att lyssna.

Det låter som att det inte kostar så mycket – politikernas dröm.

– För att ha budget måste man ha en mer långsiktig planering och det här programmet kom väldigt spontant. Men jag hoppas att programmet blir omtyckt och att Sommarbalkongen kan bli återkommande.