Hoppsan. Många tolkar det som att cykelbanan tar slut en bit upp på Veddestabron, men så är det inte alls förklarar kommunen. Foto: Tomas Stark

Hack i cykelbanan på nya bron retar cyklister

Bara ett par timmar efter invigningen av Veddestabron publicerades den första – men långt ifrån den sista – kommentaren från en förbannad cyklist på sociala medier. Ett plötsligt uppehåll i cykelbanan, mitt på bron och i båda riktningarna, har retat gallfeber på många cykelvänner.

  • Publicerad 07:20, 3 jul 2022

”Järfälla – en besvikelse … Här bygger man en helt ny bro och har alla möjligheter, och så levererar man en skitlösning. Det blir inga höga poäng till Järfälla den här gången”, skriver en missnöjd cyklist på Facebooksidan ”Vi som cyklar i Stockholm”.

Även på kommunens Facebooksida har flera uttryckt missnöje och/eller förvåning.

Där har kommunens kommunikatör svarat att just där på bron blir gång- och cykelbanan gemensam. ”Cykelbanan upphör alltså inte utan delas med gångtrafikanter. Man har här valt plattläggning på ytan för att uppmärksamma att här händer det något och att farten kanske behöver saktas ner”, förklarar kommunikatören.¨

Väntyta behövs

Just där behövs enligt kommunen en väntyta för gångtrafikanter som vill gå över övergångsstället.

Där finns också behov av en lastficka och parkering för rörelsehindrade till det stationshus som ska byggas och som blir entré till tunnelbana, pendeltåg, bussterminal och regionaltåg.