Gustavsbergsbion har öppnat igen efter att ha varit coronastängd sedan i mars. De började visa filmer under höstlovet och planen är nu att köra på med en till tre filmer per helg.

På grund av pandemin får de bara släppa in max 50 personer samtidigt i salongen. Det här klarar de genom att anpassa biljettbokningen så att det inte går att boka biljetter för tätt, enligt Pär-Magnus Almquist, som driver Gustavsbergsbion via sitt företag Eurostar AB.

– Vi har också stängt av varannan rad i salongen så att man inte sitter för nära varandra. Som regel brukar det komma avsevärt färre än 50, kanske snarare runt tio personer oftast, säger han.

Tre filmer i helgen

För den som inte varit på den lokala bion tidigare så sker visningarna inne på Gustavsbergsteatern i Gustavsbergs centrum. Närmast nu på söndag visas Familjen Bigfoot, Trolls 2 och Freaky. De försöker visa minst en film för barn och en för vuxna varje helg.

Planen är att visa ännu fler filmer under jullovet, enligt Per-Magnus Almquist.

– Då är många barn och unga lediga och vi hoppas kunna erbjuda lite olika filmer då. Samtidigt är det osäkra tider, så man vet aldrig, vi kan tvingas ställa in i sista stund, säger han.