Bron längs krutbanan har upplevts som en säkerhetsrisk av en del av dem som besöker Igelbäckens naturreservat. Orsaken är att bron saknar ett staket som skyddar folk från att störta mot marken flera meter nedanför.

– Det kändes extremt farligt, sa Kistabon Gunilla Olofsson till Mitt i häromveckan.

Efter att hon i augusti noterat avsaknaden av staket har hon uppvaktat staden om säkerhetsrisken. Trots det var inget skydd på plats när hennes man i oktober besökte bron på nytt.

Den 7 december var det dags för ännu ett besök. Då var synen en annan: staket fanns, likaså skyltning som tidigare hade saknats vid bron.

Enligt Sundbybergs stad uppfördes det provisoriska staketet i slutet av oktober.

"Informationsskyltning har funnits sedan mars 2022 men rivits ner vid tillfällen och då har vi har satt upp nya", skriver stadsmiljöchef Tomas Lindvall till Mitt i.

Gunilla: Kan bli bättre

Upptäckten gjorde Gunilla Olofsson på gott humör.

"Så bra att krutbrons säkerhet har stärkts", skriver hon i en kommentar.

Samtidigt som hon tackar stadens tjänstemän tycker hon att arbetet med att sätta upp staketet kunde ha gått fortare. Som Mitt i tidigare har berättat fick staden redan i december 2020 in ett medborgarförslag på ämnet.

Och än kan det bli bättre på bron, menar Gunilla Olofsson:

"Till våren kan förhoppningsvis mer permanenta skyddsåtgärder vidtas, det är ju en välbesökt sträcka över bron."

Hur det blir med den saken återstår att se. För stadens del blir nästa steg att träffa en staketentreprenör, till dess är det oklart om ett permanent staket ens är aktuellt.