Guld. Victor och Lucas Törnström tog fyra guld under USM i Norrköping. Foto: Privat

Guldbröderna sätter DSK på idrottskartan

Lucas och Victor kammade hem fyra guldmedaljer under Ungdoms-SM. Nu tar de sikte på nästa tävling – Finnkampen.

  • Publicerad 11:30, 31 aug 2021

Under sommaren har Lucas och Victor Törnström tävlat i P16-klassen och under ungdoms-SM satt DSK:s friidrottsförening på kartan.

Under tävlingshelgen i Norrköping tog de individuella guld i 200 meter och 400 meter (Lucas) och längdhopp samt 300 meter häck (Victor).

Hur känns det?

– Det känns väldigt kul. Det är inte så jättevanligt att dubblera guld i både längd och tresteg, så det är speciellt, säger Victor Törnström.

Lucas Törnström instämmer med sin bror.

– Isak Hughes från Växjö var favoriten så det känns väldigt bra för mig, speciellt med guldet på 200 meter. Jag fick en bra tid, säger Lucas Törnström.

Med bröderna Skoglund

Nyligen stod det klart att ett av de två stjärntvillingparen i klubben, Viktor och Erik Skoglund, tagits ut till Finnkampen som hålls den 4 till 5 september.

Förra veckan kunde arrangörerna även meddela att klubbens andra tvillingpar, Lucas och Victor Törnström, gått vidare till tävlingen.

– Det blir vår landslagsdebut, säger Lucas Törnström.

Är det Finnkampen ni ser mest fram emot nu?

– Ja, det ska bli väldigt kul, säger Victor Törnström.

Hur har det varit under året?

– Det har inte varit så mycket tävlingar på grund av corona. Men vi har kunnat tävla i klubben och mot lite andra föreningar runtom, säger Victor Törnström.

Under året har de tränat mycket tillsammans, berättar de.

– Efter de som är födda -04 inte fått träna inomhus har jag kunnat träna mer med brorsan. Då har vi kunnat pusha varandra till nya nivåer, säger Victor Törnström.

– Ja, precis. Sedan jag har slutat med fotboll så det har bidragit till att jag kunnat träna mer med friidrotten, säger Lucas Törnström.