Vad som avhandlades i ringen var en turnering till Danas Pozniakas minne. Danas Pozniake tog OS-Guld i boxning för Litauen 1968 i Mexiko. 

Elwin "Bazooka" Belezika gick hela vägen i tungviktsklassen, 92 kilo. I semifinalen ställdes Bazookan från Kungsängen mot Lettlands Ilija Jurcenoks.

Ställdes mot Georgien i final

Därefter väntade Georgiens Avtandil Moinardioze i final.

Elwin Belezika tog guld. Det här är andra året i rad han vinner turneringen.

Mitt i ringde upp guldmedaljören för att höra vad en framgång likt denna betyder i vardagen. När man gått ner från prispallen och ska fortsätta träna hemma hos moderklubben Hammarby IF. 

Elwin "Bazooka" Belezika från Hammarby IF vann mot Georgiens Avtandil Moinardioze i finalen av landslagsturneringen för juniorer i åldern 17-18 år.

Elwin "Bazooka" Belezika från Hammarby IF vann mot Georgiens Avtandil Moinardioze i finalen av landslagsturneringen för juniorer i åldern 17-18 år.

Lithuanian Professional Boxing Federation

"En vinst för alla"

– Det är alltid skönt att ta med en guldmedalj till klubben. Alla på klubben tränar ju hårt tillsammans. Så jag tror att när någon tar hem en guldmedalj så är det en vinst för alla, säger Elwin Belezika och låter stolt.

– Det motiverar alla att köra hårdare. Så det var väldigt skönt. Den support jag får på klubben är inte lik någon annan. Det är otroligt skönt.

Vi måste fråga om ditt smeknamn, hur fick du detta?

– Jo, det är ett roligt smeknamn. Mina tränare kom på det. De säger att varje slag jag slår är nästan lika hårt som en bazooka. Varje slag låter som en bazooka.

Elwin Belezika är 17 år och går andra året på St. Eriks gymnasium. Han läser till att bli elektriker. Men boxningen tar en ansenlig tid därutöver. Elwin berättar att han tränar mer eller mindre varje dag tillsammans med klubben. 

Nästa mål: EM-guld

Elwin har tränat med Hammarby sedan 2016. Så snart har han varit inom klubben i sju år.

Vilket är ditt nästa mål?

– Det stora målet i år för mig är att ta guld vid junior-EM i Armenien. Långsiktigt är vårat mål OS-guld i Los Angeles 2028.