1. Vilken är den mest romantiska platsen i Huddinge?

2. Har du ett extra kärt romantiskt minne?

3. Vilket är ditt bästa raggningstips?

4. Vilken romantisk musik spelar du helst?

Pernilla Fagerström

Jennie Högberg, präst i Flemingsbergs församling

1. Fredens rike utanför Flemingsbergs kyrka är en plats som är väldigt vacker på våren då körsbärsträden blommar och sedan magnoliaträden. Det finns fina skulpturer med olika djur som vilar tillsammans. Titeln kommer från bibeltexten Jesaja, som är väldigt fin.

2. Min sambo och jag brukade gå långa promenader i Orlångens naturreservat med hunden, när vi bodde i närheten. Vi hade med oss picknick och både hunden och vi badade. Det är många fina minnen därifrån.

3. Var dig själv och känn in den andre personen. Jag tycker att det är viktigt att man visar respekt för personen som man vill dejta.

4. Jag spelar saxofon och det är ju ett romantiskt instrument. Jag skulle välja någon lugn jazzmusik. Kanske Bille Holiday, John Coltrane eller Gerry Mulligan, som är barrytonsaxofonist.

Pressbild

Gladys del Pilar, sångerska och körledare, Stuvsta

1. Jag gillar naturen. Att vara i skogen och göra upp en eld att bara sitta och och ha mysigt kring eller att laga något, det tycker jag är så härligt. Vid fågeltornet vid Lissmasjön tycker jag är en otroligt romantisk och vacker plats.

2. När min man lagar frukost till mig och dukar upp ett bord med en välfylld frukost. Sådant tycker jag är så romantiskt.

3. Först och främst handlar det om att vara sig själv och våga vara kul. Sedan lagar jag en väldigt god middag, det har funkat.

4. Jag gillar soft soul och R'n'B. Barry White, Whitney har fina låtar och Marvin Gaye. Ny soul blandat med 80-talssoul, ballader och Mid-tempo.

Läsarbild

Reine Berglund, områdespolis i Huddinge

1. Vid Orlången. Det är riktigt romantiskt, jag älskar den platsen. Där kan man promenera och sätta sig på en bänk eller stubbe. Vi brukar ha med picknick och har varit där med både hundar och ungar.

2. Vi fick barn väldigt snabbt, så alla stunder när vi är själva en stund och bara får vara. Det behöver inte vara något märkvärdigt, vi tycker om att fika på Nytorps café.

3. För att fortsätta vara intressant för sin fru handlar det om att lyssna mer än vad man pratar. Att vara genuint intresserad när man pratar med varandra. Jag och min fru träffades genom att hennes kollegor hade satt in en kontaktannons. Jag ringde och några dagar senare ringde hon upp. Då pratade vi i flera timmar.

4. Jag gillar Bruce Springsteen och Ulf Lundell. "När kärleken förde oss samman" har varit vår låt.

Florence Montmare

Theodor Kalifatides, författare, Fullersta

1. Det finns några kandidater, men jag säger Balingsta kvarn. Det är en en väldigt romantisk plats. Det blåser ofta där och den påminner mig lite om romanen Svindlande höjder.

2. När jag första gången kom till Huddinge för att besöka min nuvarande hustru. Det var en fantastisk vårdag för 55 år sedan. Jag gick förbi Fullersta gård och hörde skratt och det fanns tennisbanor där. När jag kom över Fullerstavägen såg jag plötsligt Gunilla, hon var så bedårande vacker och omgiven av syrener. Jag tänkte att den flickan ska jag leva med – och så blev det.

3. Jag är en otroligt dålig raggare. Vid en dans på universitetet gick jag fram till en flicka och frågade: "Har du bestämt vad du ska rösta på?" Hon började skratta och sa att det var den sämsta raggningsreplik hon hört. Men hon accepterade i alla fall att dansa med mig.

4. När det gäller klassisk musik får Tjajkovskijs violinkonserter mitt hjärta att jubla. Sedan tycker jag mycket om den franska chanson-traditionen. "Un jour tu verras" med Mouloudji är en sång som jag fortfarande sjunger på. Och nu kan jag lyssna tio gånger om dagen på "Manana" med Silvia Pérez Cruz.