Gröna Lund hade bara haft öppet tio dagar efter berg- och dalbanekraschen innan en ny olycka inträffade på åkattraktionen Insane.

På onsdagen lämnade nöjesparken in en utredning till Arbetsmiljöverket där de beskriver vad som hände, rapporterar Dagens Nyheter.

En av gästerna tappade sin mobiltelefon under åkattraktionen och uppmärksammade en attraktionsvärd på det. Personalen kontaktade i sin tur den som körde Insane och bad om att åkattraktionen skulle stoppas.

Trodde det var fritt fram

Föraren tryckte på stopp och båda trodde att det var fritt fram att hämta mobiltelefonen. Men en av gondolerna var fortfarande ute på banan och fortsatte mot personalen som gått in. En anställd som såg det försökte varna medarbetaren på komradion, men någon annan pratade redan på den vilket gjorde att det bara brusade.

När gondolen kom farande slängde sig medarbetaren ner, enligt rapporten. Eventuellt blev personen träffad av en passagerares ben eller en bälteshållare. Klart är i alla fall att hen fick hjärnskakning, rygg- och nacksmärtor och inte kunde stå upp ordentligt.

– Det är naturligtvis olyckligt, säkerheten för våra gäster och medarbetare är alltid vårt första fokus och när den brister, oavsett orsak, har vi brustit, säger Gröna Lunds tillförordnade informationschef Max Lagerbäck till DN.

Efter händelsen har nöjesparken ändrat rutinerna så att attraktionsvärdar inte ska kunna hämta tappade saker alls. Istället ska tekniker göra det.