FLYTTAS FRAM. Gröna Lunds öppningsdatum skjuts återigen fram. Men nöjesfältet hoppas kunna öppna i maj. Foto: Pressbild Gröna Lund

Gröna Lund tvingas skjuta fram sin premiär – igen

Det blev inga lättade restriktioner i maj. Gröna Lunds premiär den 5 maj tvingas därför skjutas på framtiden. ”Vi har ett datum vi jobbar efter, men det håller vi internt”.

  • Publicerad 13:39, 23 apr 2021

Först var datumet satt till 24 april. Det sköts senare fram till 1 maj, som sköts ytterligare några dagar till 5 maj. Efter regeringens besked om att restriktionerna inte kommer att lätta i början av maj, utan tidigast 17 maj, tvingas nu Gröna Lund återigen flytta fram sitt planerade öppningsdatum.

– Med tanke på regeringens besked blir en öppning den 5 maj inte möjlig, utan vi måste helt enkelt invänta att regeringen inför lättnader i restriktionerna. När vi får det beskedet kommer vi att göra vårt yttersta för att kunna öppna strax därefter, säger Annika Troselius, pressansvarig på Grönan.

Inget exakt datum

På Gröna Lunds hemsida står det att Gröna Lund ”öppnar i maj”. Något exakt datum vill hon inte ge.

– Nej, det håller vi internt denna gång. Men det finns ett datum vi jobbar utifrån. När vi väl får besked om att restriktionerna lättar är det en startsträcka för att kunna öppna upp. Men vi är så beredda vi bara kan vara, säger Annika Troselius.