2020 var Gröna Lund en av totalt tre nöjesparker i Europa som inte fick öppna över huvud taget.

Förra året, i juni 2021, öppnades Grönans entréer, men nöjesfältet tvingades införa många olika typer av begränsningar. Bland annat köptes alla biljetter digitalt, mat kunde beställas via en app och antalet gäster begränsades samt delades upp i två olika pass.

Under söndag 24 april 2022 är de en helt vanlig premiäröppning.

– Nu kan vi till slut öppna helt utan några som helst restriktioner. Det känns fantastiskt, säger Magnus Widell, vd på Gröna Lund.

Best off-restriktioner behålls

Trots att det ur smittskyddssynpunkt inte behövs har man valt att ha kvar och fortsätta med många av de förändringar som infördes under pandemin. Bland annat ett begränsat antal besökare i parken, samt uppdelningen i förmiddags- och eftermiddagspass.

– Vi gör det då vi insåg att det blev bättre för gästen. Man får ut betydligt mer av sitt besök. Det blir mer luft och man hinner åka mer, säger Magnus Widell.

Padel med tennisstjärna

2021 var det premiär för berg- och dalbanan Monster, men i år kan nöjesparken inte stoltsera med några nya åkattraktioner.

https://www.mitti.se/nyheter/se-film-mitt-i-testar-grona-lunds-nya-monsterak/repufb!piBfK4xqZpEU9Olc88bPg/

Fokus nu är istället på musik och spel. Totalt blir det över 50 konserter under säsongen. Först ut på stora scen är The Hellacopters 5 maj.

– Det blir en rejäl kickstart, och vi satsar enormt på konserter hela säsongen nu när vi äntligen kan släppa på publiken igen, säger informationschef Annika Troselius.

Det senaste femkampsspelet är ett "padelgame", som utvecklats tillsammans med den före detta tennisstjärnan Robin Söderling.

– Det gäller att vara noggrann och koncentrera sig. Behåller man kylan och har precision kan det gå bra, säger Robin Söderling som själv testade spelet innan premiären.