Mitt i tog ett snack med fältarna Philip Panov och Caroline Lövgren om vad som är på gång.

– Den 13 till 23 juni är vi i Kronobergsparken. Det blir lekar, boule, grill och fika, säger Philip.

Andra dagar kanske man åker på utflykt för att spela padel eller gå på bio. Då gäller det att föranmäla sig.

Aktiviteterna med fältarna återupptas den 1 augusti och håller då på till 17 augusti. Då är även Kuggens fritidsgård vid Rålambshovsskolan öppen.

– Då kan det bli pingis, basket eller fotboll, säger Philip.

Är det dåligt väder i juni flyttas aktiviteterna till Kuggen. Aktuell info finns på Kuggens Instagram. Man kan också ringa 076-12 08 396 för att se vad som gäller.

Grilldagar

I Rålis har parkleken öppet hela sommaren måndag-fredag klockan 9-17, dock inte på lördagar under perioden 9 juli-20 augusti. Man har grilldagar måndag, onsdag och fredag klockan 10.30-15.30. Det finns också en ”lovarena” där stadsdelen erbjuder lite olika aktiviteter. Allt från lådhockey, asfaltscurling, spel och pyssel.

Mer info finns på Rålis Parklek på Facebook.

Det gemensamma HBTQIA+-hänget Lili som Kungsholmen har tillsammans med Östermalms och Norrmalms fältare har sommaruppehåll.

Sommarfest

Men där blir det ändå ett event under varje månad vid Humlanhuset på Engelbrektsgatan, något som hålls tillsammans med Indigo i Bromma.

– Vi börjar med en sommarfest 17 juni. Det blir quiz, aktiviteter, pyssel och så bjuder vi på mat, säger Caroline.

Den 15 juli kör Lili och Indigo ett museibesök som utgår från Humlan och den 5 augusti blir det Pridekväll. Vill man hänga med där krävs en föranmälan som kan göras via 076 120 61 90.

Ett annat bra Instatips för att hålla koll på allt som händer är ”Kungsholmens falt­assistenter”.

– Hit kan både ungdomar och föräldrar höra av sig om de vet att unga ska samlas någonstans eller om det ska bli fest, säger Caroline.

– Det brukar vara ganska lugnt på sommaren. Men under skolavslutningen och i början av skolåret när alla är tillbaka händer det lite mer. Då är det fler samlingar och fester