Sedan slutet av 2019 har de stått så gott som varje fredag, mellan klockan 12 och 12.30, på Kungsholmstorg för att prata, dela ut flygblad och visa sitt stöd till Greta Thunberg och ungdomars kamp för klimatet.

Makarna Anders Romelsjö och Siv Harriman låg bakom bildandet av Kungsholmsgruppen. Liknande grupper finns på fler platser och de samarbetar med Fridays for future.

Kungsholmen är ju Greta Thunbergs egen stadsdel , påpekar Siv Harriman.

– Därför kändes det naturligt.

Under pandemin tvingades de att ställa in sitt kampanjande, men sedan en tid är de återigen tillbaka vid Kungsholmstorg på fredagarna.

Banderollen med "Vi stödjer ungdomars kamp för klimatet" är det gruppmedlemmen Eva Lidman som sytt.

Under halvtimmen de är på plats brukar det vara mycket folk som stannar och pratar.

– Det brukar vara fullt sjå. Det är många ungdomar som är jätteintresserade och vi har också blivit bjudna på pizza av dem och inbjudna till skolan här, Anna Whitlocks gymnasium, för att prata om klimatet. Men vi är ju inga experter. Vi vill bara trycka på att fler ska engagera sig, säger Siv Harriman.

– Ungdomarna är pålästa. Men vi har bett dem att prata med sina föräldrar, eller mormor och morfar, farmor och farfar om det här.

Det är dags att rulla ihop banderollen. En halvtimme har passerat för denna gång, och intresset är påtagligt enligt Anders Romelsjö.

– Tämligen stort. Flygbladen tog slut. Vi tryckte upp för få, säger han.