En man i 30-årsåldern sköts till döds i sin bostad vid 05-tiden på måndagen i Ulvsunda. Han ska ha befunnit sig på sin balkong då han blev skjuten. Det ska dessutom ha funnits barn i lägenheten. Polisen utreder skjutningen som mord. I nuläget är ingen gärningsperson gripen.

Mannen som sköts var känd av polisen sedan tidigare och kopplas till ett kriminellt nätverk. Mannen ska ha funnits på en lista med personer som ett annat kriminellt nätverk sett som måltavlor, något som SVT tidigare berättat om.

Polisen har avspärrat ett område i närheten av lägenheten där en person sköts till döds under måndag morgon. En lekplats och två förskolor ligger i närheten av området.

Polisen har avspärrat ett område i närheten av lägenheten där en person sköts till döds under måndag morgon. En lekplats och två förskolor ligger i närheten av området.

Emma Widebäck

Området där skjutningen skedde är avspärrat när Mitt i besöker Ulvsunda på måndagsförmiddagen. Grupper av människor står i närheten av avspärrningarna och pratar med varandra om morgonens händelse.

Christine och Erik Svensson

Christine och Erik Svensson

Emma Widebäck

"Vi blir oroliga för våra barn"

Erik och Christine Svensson bor nära platsen för skjutningen och tycker att polisens närvaro har varit tydlig under förmiddagen. De har diskuterat händelsen med många som bor i området.

– Som en granne vi pratade med sa så är det ett lugnt område, vi blev förvånande att det skedde här.

Erik Svensson säger att han inte känner sig otrygg för egen del.

– Men vi blir såklart oroliga för våra barn, att de ska röra sig på fel plats vid fel tid och komma emellan.

Anne Mastouri

Anne Mastouri

Emma Widebäck

Vaknade av sirener

En kvinna i 30-årsåldern, som vill vara anonym, vaknade i morse av att hon hörde ambulans och polisens sirener vid 05-tiden, när skjutningen inträffade.

– Det är otäckt när det händer så nära inpå. Jag har bott här i tolv år och brukar alltid tänka på att det är så lugnt här, men skjutningarna sker överallt nu. 

Anne Mastouri, 62, bor nära platsen för skjutningen. Hon säger att hon känner sig trygg där hon bor, men har börjat anpassa sitt beteende efter alla skjutningar som varit på senare tid.

Per-Olof Persson

Per-Olof Persson

Emma Widebäck

"Förvånad att det händer här"

– Jag har börjat gå ut lite mindre sent på kvällen. När något sånt här händer i ens närområde börjar man undra vilka ens grannar är.

Per-Olof Persson, som även han bor i närheten tycker att det känns otäckt att en skjutning skett nära där han bor.

– Men det kommer inte som en blixt från klar himmel. Det har varit väldigt många skjutningar under våren, men det är ju ett ganska lugnt område så det är lite förvånande att det händer just här.

Sebastian Kment

Sebastian Kment

Emma Widebäck

Sebastian Kment tycker även han att han börjat vänja sig vid alla skjutningar som varit i Stockholm.

– Det är sorgligt, om det kan hända här i Bromma blir det så tydligt att det kan hända precis var som helst.