Ettåringen i vagnen ler och tittar mot solen. Han är lyckligt ovetande om nattens händelser på den gröna gården strax intill hans bostadshus. Bredvid, utanför avspärrningarna på Stora sällskapets väg där polisens tekniker söker efter spår med hund, pratar hans pappa med en av grannarna. Hon är ostadig på rösten och tårarna rinner ner för hennes kinder. 

– Vi bodde grannar, jag känner hans mamma och syster. Vi brukar hjälpa varandra i tvättstugan och fika och prata. Hur ska mamman orka fortsätta med sitt liv efter det här, säger hon. 

Fyrbarnspappan är orolig att hans barn ska hamna i skottgluggen om det blir fler skjutningar i området.

Fyrbarnspappan är orolig att hans barn ska hamna i skottgluggen om det blir fler skjutningar i området.

Angie Gray

Pappan berättar att flera av grannarna i området såg att det var något tjafs mellan 25-åringen och några andra personer. Sedan kom skotten, blodet och hjärtskärande skrik om att rädda honom. 

– Polisen kom snabbt och kämpade men det var tyvärr försent, säger han.  

– Det är en mardröm, jag är orolig och jätteledsen. Jag undrar om de som gjorde det kan sova nu och om de har familjer, säger kvinnan.

Polisen söker med hund på brottsplatsen.

Polisen söker med hund på brottsplatsen.

Angie Gray

Bilder på mordet delades bland barn

Samtidigt som allt hände började det plinga i barnens mobiler.

– Alla fotar och filmar nuförtiden så barnen fick massor av klipp på Snapchat. Min mellanson fick en bild när han låg och blödde. De delades med hela skolan, säger pappan.

Förutom ettåringen har han en dotter och två söner. Den ena hade tidigare samma dag pratat med 25-åringen ute på gården.

– Mina barn är chockade och jätteledsna. När jag väckte dem i morse frågade min 12-åring ”när ska vi flytta”, säger han. 

Det har inte ens gått en vecka sedan en annan man skjöts ihjäl i Skärholmen och både pappan och kvinnan befarar att det kommer att komma hämndaktioner efter gårdagens skjutning. 

Gården på Stora sällskapets väg i Bredäng är avspärrad efter dödskjutningen inatt.

Gården på Stora sällskapets väg i Bredäng är avspärrad efter dödskjutningen inatt.

Angie Gray

Kvinnan som har tre hemmaboende barn mellan 20 och 25 är orolig. 

– Jag känner mig rädd. Jag skjutsar min son till träningar och mina döttrar som jobbar kvällar vågar inte gå ut på kvällen nu, säger hon. 

Händelseutvecklingen har fått både henne och pappan att se annorlunda på sitt bostadsområde.

– Jag har bott här i 20 år och det är fint med grönområden och jag trivs. Men nu tänker jag flytta, säger kvinnan.