Nytt beslut. Såhär ser det nu ut på gatan, grannarnas vilja om parkeringsförbud gick igenom. Foto: Privat

Grannar får rätt om parkeringsförbud

Grannarna fick som de ville efter att de lämnat in en namninsamling till kommunen. Nu är det parkeringsförbud på Källparksvägen, Gribbylund.

  • Publicerad 16:16, 22 dec 2021

Nu blev det ändring i och med namninsamlingen

Under flera års tid har det varit parkeringskaos på Källparksvägen, menar de som bor i området. Nu har kommunen lyssnat på de boende och infört parkeringsförbud på gatan.

– Det känns hur bra som helst att vi blir lyssnade på. Framkomligheten blir bättre och irritationen försvinner, Camilla Borg Eidsvåg som bor på gatan.

Enligt grannarna, som Mitt i intervjuade om parkeringssituationen i oktober, var det svårt för sopbilen att komma fram på grund av felparkerade bilar. Det fanns även en oro att det skulle bli problem med framkomlighet för räddningstjänsten.

Jubel hos grannarna

I den lokala Facebookgruppen jublar de boende över beslutet med parkeringsförbud.

– Man tappade nästan tron att det skulle bli bättre. Efter beslutet har vi fått massa reaktioner från alla grannar, alla är glada, säger hon.

Hon tror namninsamlingen var betydande för att beslutet skulle tas.

– Jag vet att många grannar har ringt till kommunen tidigare men det känns inte som det kommit fram, men nu blev det ändring i och med namninsamlingen, säger hon.

Sammanlagt kom det in 77 namnunderskrifter från boenden, samt från de som åker på Källparksvägen om att man bör ändra på gatans parkeringsbestämmelser.

I kommunens verksamhetsplan för 2021 ska den generella datumparkeringen i Täby kan avskaffas. Men i år blir det inte så.

– Arbetet pågår men är inte klart. Har inget datum när den är avskaffat i hela kommunen, säger Daniel Wemmgård (C) ordförande miljö-, drift- och trafiksäkerhetsutskottet.

Förbudet

77 namn kom in till kommunen om att de ville se ett förbud.

Beslutet om parkeringsförbud gäller på den ena sidan av Källparksvägen, i sydlig riktning nummer 1–15, det är dock fortsatt tillåtet att parkering i nordlig riktning.

Daturmperkeringen i Täby kommun ska tas bort, men under 2021 blir det inte.

Visa merVisa mindre