Göteborg

Glaskogens naturreservat i värmländsk vildmark. Långmyre vineri på Gotland. Göta Kanals cykelväg. Trakt Forest Hotel i Småland. Och vårt kära Göteborg.

Det är svenska sevärdheter som utländska medier hyllar inför sommaren, rapporterar Aftonbladet, Livsstil.

Kombon Göteborg och stadens 400-årsfirande är särskilt lockande i år. Invigningen av jubileets första helg i juni vill du inte missa, enligt den amerikanska nyhetskanalen CNN som har satt Göteborg på listan över världens bästa resmål 2023.

"Utsedd som världens mest hållbara destination sex år i rad, överskuggas Sveriges andra stad inte längre av Stockholm", skriver CNN.

Suede till gratisfestivalen i Göteborg

Ett av 90-talets största britpopband kommer till stan. Nu är det klart att Suede spelar på Göteborgs Jubileumsfestival.

Frihamnen

Stadens 400-årsjubileum ska firas med dunder och brak. En del i folkfesten är Jubileumsfestivalen som bjuder på en rad olika artister från när och fjärran under ett par dar i juni.

Nu är det klart att brittiska Suede blir finalnumret på festivalens första dag i Frihamnen. 

Suede slog igenom på 90-talet med tidsdefinierande klassiker som Beautiful Ones, Animal Nitrate och Trash.

Sångaren Brett Anderson blev en av det decenniets mest omtalade och ikoniska frontfigurer. Efter att ha legat lågt stora delar av 00-talet återförenades London-kvintetten 2010 och så sent som hösten 2022 släpptes deras nionde album Autofiction.

Under våren 2023 har gruppen gjort en hyllad turné i England och kommer som sagt till Göteborg för en exklusivspelning 2 juni.

Göteborgs Jubileumsfestival

När: 2–5 juni. 4 juni tar Way Out West över området

Var: På ett 70 000 kvadratmeter stort område i Frihamnen.

Vad: Jubileumsfestivalen har fri entré och är öppen för alla åldrar. Det bjuds på tre scener, stort matutbud, aktiviteter och upplevelser för hela familjen. För mer info.

Källa: Göteborg & Co