Mitt i har tidigare rapporterat om att busslinje 4 inte längre stannar vid hållplatserna Högalidsgatan, Mariebergsgatan, Jungfrugatan och Stadion.

Sedan dess har flera upprörda mejl och samtal kommit in till redaktionen.

På Valhallavägen 91 ligger sjukhuset Sophiahemmet. Tidigare stannade bussen nära ingången. Så är det alltså inte längre.

Göran Wallén, snart 90, besöker Sophiahemmet med jämna mellanrum.

– Nu är jag tvungen att åka till Musikhögskolan eller Östra station och gå nästan 500 meter. Så obegripligt dumt, säger han.

I ett brev till trafikregionrådet Kristoffer Tamson (M) skriver han:

”De alternativa hållplatser som SL föreslår är närmast ett skämt. För att ta linje 6 eller 75 måste man ta sig till Ropsten eller Norra Djurgårdsstaden. Linje 1 går inte till Stadion och linje 72 går endast  måndag – fredag och då i 20-minuterstrafik.”

– Förslagen som SL ger är så illa tänkt så att det liknar ingenting.

Orsaken till indragningarna är att SL vill att linjen ska få bättre förutsättningar att hålla tidtabellen.

– Självklart förstår vi att det kan vara besvärligt för resenärer som hade velat åka med just linje 4 och stiga av vid Stadion. Men det är ingen lång sträcka att gå från Östra station, cirka 200 meter, säger Claes Keisu, pressansvarig vid SL.

– Beroende på varifrån du reser kan du också åka med linje 6, 54 eller 72 och kliva av vid hållplats Stadion på Valhallavägen. Linje 75 har hållplats Stadion på Sturegatan.

Göran tycker däremot att SL borde titta på andra lösningar.

– Man har till exempel bara har en körfil i vardera riktning över Västerbron. Antingen får man sätta in fler bussar eller acceptera att det blir lite längre restider när man tydligen måste reparera bron.

Östermalmsbon Jonas Gamstorp, 65, skulle till Sophiahemmet förra veckan när han insåg att bussen inte skulle stanna vid hållplatsen. Han gick av vid Östra station i stället. Enligt honom innebär det en extra promenad som kan vara tuff för äldre.

– Jag blir så irriterad när det drabbar sjuka människor, säger han.