2020 startade Danderydsbon Gustav Schauman företaget Goatlane. Ett företag vars skor snabbt blev omtalade inom golfen i Sverige, och tog sig en plats på marknaden.

Nu satsar de på att ta sig in på den amerikanska marknaden.

– Det stämmer. Målsättningen nu är att lära känna den amerikanska marknaden, precis som vi fram till nu har arbetat med att lära känna den svenska marknaden.

Vad vill svenskarna ha?

– Svenskar är rätt kräsna på produkter och material. Det har varit ett superbra test på det viset, att se om våra produkter håller eller inte. Vi tycker vi har fått bra respons.

Den 35-åriga företagaren Gustav Schauman är född och uppvuxen i Danderyd. Han berättar att han kommer från en golfande familj och är fostrad på Djursholms golfklubb.

– Jag spelar på grannbanan Kevinge också, så klart. Men Djursholm är hemmaklubben, säger han.

Vad gör ett par skor bra golfskor?

– Det ska kunna vara en sko som tål vatten. Du ska kunna gå en mil utan att det är ett problem. Grepp, komfort och vattentäthet. Sen den sista punkten är stil. Vi försöker göra en sko som ska passa till vardags också, utanför golfbanan.

Den första skokollektionen släpptes av Goatlane 2020. Förra säsongen kom märkets första damkollektion, och nu inför 2022 väntas en ny skokollektion släppas – med premiär i USA.

– Vi ska gasa på så gott det går under 2022, säger Gustav Schauman.