Foto: Most Photos

Godissugen rekryt ertappad

En av de värnpliktiga vid Livgardet i Kungsängen valde att trotsa ett beslut om karantän i november i fjol. Den värnpliktige lämnade sitt rum för att hämta godis hos en annan rekryt på förläggningen. Nu har den sockersugna rekryten fått en varning, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

  • Publicerad 14:39, 25 jan 2021

Trots order om att det inte var tillåtet att lämna sitt rum i och med ett karantänsbeslut så gjorde en värnpliktig just precis det vid Livgardet i Kungsängen i november förra året.

Detta då godissuget sannolikt blev för stort. Den värnpliktige lämnade nämligen sitt rum för att hämta godis av en annan rekryt vid samma förläggning, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Men vederbörande ertappades av en ronderande vakt och handlingen uppdagades. Den värnpliktige straffas disciplinärt och en varning har utdelats. Det här framgår av försvarsmaktens beslut som beskriver det hela som en förseelse som ”utgör en fara för disciplinen”.

Den värnpliktige har erkänt omständigheterna i förhör.

Helgens blåljus: Osämja på gymmet ledde till bråk utanför

Två unga män blev osams om redskapen på ett gym i Bålsta. Tjafsandet på gymmet ledde till ett senare slagsmål utanför. Den ene har nu anmält den andre för misshandel.måndag 1/3 12:31

8000 luncher har hämtats ut av hungriga gymnasieelever

Så går matsatsningen i Upplands-Bro. Kommunens satsning på restaurangnäringen och sina distansstuderande gymnasieelever har pågått sedan 18 januari. Mitt i har begärt ut siffror som visar hur lunchsatsningen fortskrider.måndag 1/3 12:24