Under lång tid har det pratats om Petjos satsning vid Lillsjön. Mitt i mötte en av ägarna, Dani Falksund-Abdallahad, vid byggstängslet strax intill Lillsjön för ganska precis två år sedan.

Då var beskedet att kommunen skulle bygga upp en ny friluftsgård på platsen efter att den gamla fiket hade brunnit ner. Petjos skulle ta hand om ett tilltänkt café i en del av byggnaden.

Knepig start

Därefter har bygget av nämnda friluftsgård genomförts. Men med vissa utmaningar längs vägen. Byggnaden har vattenskadats två gånger innan den ens hunnit tas i bruk.

Nu är dock saker och ting åtgärdat och friluftsgården i full blom. Sista pusselbiten har just varit caféverksamheten.

Dani Falksund-Abdallahad vid Lillsjöbadet i april 2021

Dani Falksund-Abdallahad vid Lillsjöbadet i april 2021

Stefan Källstigen

"Känns otroligt skönt"

– Det känns otroligt skönt att börja få allting på plats och kunna tömma alla lager på saker som bara stått där och dammat i väntan på detta, säger Dani Falksund-Abdallahad.

Han berättar att Upplands-Broborna som brukar besöka företagets andra ställe, i Kungsängens centrum, kommer känna igen sig. En stor skillnad kommer dock stavas: Gelato.

Det blir en liten uteservering vid friluftsgården när vädret tillåter.

Det blir en liten uteservering vid friluftsgården när vädret tillåter.

Niklas Loman

Vid Lillsjöbadet kommer man satsa på egengjord glass och man kommer börja på momangen med att skapa denna.

– Vi förstår att det kanske inte riktigt är glassäsong ännu men vi vill träna så mycket det bara går så att vi blir extremt bra på det sen när sommaren kommer till Lillsjön.

Invigning till helgen

Alla maskiner är på plats och har testats, så också inredningen. På lördag den 4 mars slår man upp portarna. Sen håller Petjos öppet lördagar och söndagar till en början, för att därefter lägga i en högre växel till sommaren.

– Det är en fin känsla att sitta här och se ut mot vattnet. Det är extremt mysigt. Det är inte så ofta man hamnar på sånna här ställen. Man måste nästan åka till dem för att uppleva denna känslan, och nu finns det lokalt, säger Dani Falksund-Abdallahad.