FRÅN PCR-TEST TILL MUSIKFEST. Fållan används idag som vaccinationscentral. I höst ska festivalen Popaganda arrangeras i lokalerna. Foto: Pressbild

Glädjebeskedet: Popaganda är tillbaka

Efter tre års paus är festivalen Popaganda tillbaka i Stockholm. Årets upplaga blir däremot annorlunda mot tidigare år. De här artisterna är redan klara.

  • Publicerad 10:30, 8 jul 2021

Popaganda drog igång på universitetsområdet 2002 och sedan 2008 har musikfestivalen arrangerats vid Eriksdalsbadets utomhusbad på Södermalm.

Men efter att First Aid Kit och Veronica Maggio klev av huvudscenen 2018 bestämde sig festivalarrangören för att ta en paus 2019.

Pausen förlängdes på grund av pandemin. Nu är dock Popaganda tillbaka.

– Fantastiskt. Efter ett 2020 när ingenting skedde kände vi att det var dags för kultur och musik igen, säger Liv Lasu, projektledare på Popaganda.

Flyttar till Slakthusområdet

Det blir dock inte vid Skanstull festivalsugna stockholmare ska bege sig den 8-9 oktober, utan istället till Fållan i Slakthusområdet.

– Det blir spelningar både inom- och utomhus. Fållan är en spännande och unik plats vi kan göra mycket med, därför valde vi att ha festivalen där.

Vad blir den största skillnaden?

– Platsen förstås. Men känslan är kvar, det ser man inte minst i våra bokningar. Däremot blir årets Popaganda lite mindre och mer intim.

Hur ser det ut rent bokningsmässigt?

– Bara bra. Det är klart att alla är hungriga och kultursvultna efter 2020. Vi har längtat efter det här, säger Liv Lasu, projektledare på Popaganda.

Fållan i Slakthusområdet, som för närvarande används som vaccinationscentral, rymmer 2 400 personer.

Bokningar som är klara

✔ Todd Terje
✔ Gina Dirawi
✔ Junior Brielle
✔ Linn Koch Emmery
✔ Alba August