När tennishallen vid Ica stop totalförstördes i en brand i augusti 2020 stod föreningen utan samlingsplats.

Sedan början av 2022 har bygget av en ny tennishall, inte långt från brandplatsen vid Viggby ängar, längst med E18 pågått.

– Nu går vi in slutskedet och det är mycket som ska på plats, säger Johan Dovärn, projektledare på Täby kommun.

Tanken är att klubben ska flytta in i den nya hallen i höst.

– Vi hoppas allt är klart i september eller i början av oktober, säger han.

Fem banor och kafé

I hallen kommer det finnas fem banor att spela på, men även ett kafé, en reception samt ett utrymme för klubben att arbeta. För föreningen betyder det mycket att återigen får en plats där man kan samlas.

Sedan branden har omklädningsrum och kansli nämligen legat i baracker utanför tältet, vilket inte varit optimalt menar Joachim Haas som är ordförande för Näsbyparks tennisklubb.

– Det vi som klubb står för är gemenskap. Det känns fantastiskt att vi snart ska få komma in i en helt ny lokal där vi kan samlas, säger han.

Den gamla hallen brann ner 2020, vilket var en sorg för alla medlemmar som förlorade sin samlingsplats. På platsen står idag ett tillfälligt tält som klubben tränar i.

Den gamla hallen brann ner 2020, vilket var en sorg för alla medlemmar som förlorade sin samlingsplats. På platsen står idag ett tillfälligt tält som klubben tränar i.

Mikael Andersson

På den svarta byggnadens tak kommer det även att sättas upp solceller.

– Just nu håller vi på att göra det sista inne i lokalen och utanför gör vi markarbete och förbereder för parkeringsplatser, säger Johan Dovärn.

Takhöjden är över nio meter, vilket behövs i en tennishall. Men höjden har även andra funkioner.

– Byggnaden ska även bidra till bullerdämpning för vissa av de bostäderna som byggs i området, säger Johan Dovärn.

Vill behålla tältet

Diskussioner om vad som ska hända med den tältlösning som byggdes hösten 2021 och som idag har ett tillfälligt bygglov på 10 år pågår just nu med kommunen.

– Vi är intresserade av att vara kvar men vi har inte pengarna för att betala för alla planer. Vi skulle kunna fylla tre av de tio banor som finns och resten kunde kommunen hyra ut till andra ändamål, säger Joachim Haas.

Näsbyparks tennisklubb var mycket kritiska innan bygget och menade att de fem banorna som nu byggs inte skulle vara tillräckliga för klubbens medlemmar. Idag har de ett bra samarbete med kommunen menar Haas.

– Förhoppningen är att vi hittar en lösning inom snar framtid, säger han.

Kommunen håller just nu på att utreda frågan om tältet.