De främsta tävlingshästarna, både svenska och internationella, kommer att vara på plats tillsammans med sina ryttare. Under dagen i Upplands-Bro genomförs tio lopp. Den totala vinstsumman under Stockholm Cup uppgår till över en miljon kronor.

Konferencier från tv

Konferencier för tävlingen är tv-profilen Per Skoglund.

– Det spelar ingen roll om du är gammal eller ung – under den här tävlingsdagen finns det verkligen något för alla, säger han i ett pressmeddelande.

Utöver själva loppen finns det ett barnområde. Stationsorkestern kommer att underhålla från scenen. För de yngre besökarna erbjuds även ponnyridning. 

Galopphäst – i plast

Den som vill pröva på hur det känns att rida en riktig galopphäst kommer även att få möjlighet att stilla sin nyfikenhet. Hurdå tänker ni kanske? Jo, detta i form av den mekaniska galopphästen med namnet Plastic Wonder.

Stockholm Cup är en tävling med gamla anor. Under dagen äger två av loppen, H.M. Konungens Pris och H.M. Drottningens pris, rum. De reds för första gången år 1890.

Fanpatrull äger rum

Svensk Galopp skriver inför tävlingarna att man även kommer att uppmärksamma Sveriges 500-årsjubileum, då Gustav Vasa blev kung. Detta i form av att Försvarsmakten och Livbataljonen kommer genomföra en fanpatrull med beridna högvakten.